Peugeot 306: Accu

Bouwjaar: 1995

Gisteren kwam er stoom onder de motorkap van mijn Peug 306 1.4 vandaan. Bleek uit de accu te komen. Nu heb ik mij laten vertellen dat het eventueel door een kapotte spanningsregelaar kan komen. Is dat zo?????

Fringilla

Geplaatst door Fringilla (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

ja, zou kunnen. Meet over de accupolen de spanning als de motor loopt, moet tussen de 13.8 en 14.2 volt zijn, is het veel meer dan gaat de accu kapot. maar dat de accu kapot is kan ook andere oorzaken hebben. Bij normaal gebruik laven ze zo'n 4 jaar.

Fringilla (0), 19 jaar geleden

Dank je voor de reactie. Vandaag een nieuwe accu geplaatst,maar het probleem is niet verholpen, na een korte test rit gooit de accu er weer water uit. Ik zal morgen even meten of er meer dan 14.2 volt overloopt.
Als dit het geval is houdt het dan in dat de hele dynamo vervangen moet worden?

Maritieme (0), 19 jaar geleden

Bij die dynamo's van Bosch kan je geloof ik ook alleen de spanningsregelaar vervangen.
Als je motor meer toeren gaat maken gaat de spanning ook omhoog. Je spanningsregelaar regeld de spanning terug naar die 13.8 a 14.2 Volt.
Gewoon een voltmeter over je Accupolen zetten en kijken wat er gebeurd met de spanning als je de motor in toeren laat stijgen. Wordt 't meer dan die 14.2 is er iets niet goed met die regelaar

Fringilla (0), 19 jaar geleden

Vandaag gemeten over de accu : maarliefst 19.8 Volt. Dat lijkt me niet goed. De lokale onderdelen boer zei dat de dynamo in zijn geheel vervangen moet worden. Alleen de spanningsregelaar kan niet vervangen worden. Zou het eventueel nog iets anders kunnen zijn?

Maritieme (0), 19 jaar geleden

Toch eens even navragen wat er bij jou inzit. Peugeot heeft verschillende merken gebruikt in hun auto's

Fringilla (0), 19 jaar geleden

Je hebt denk ik wel gelijk, er zit idd een Bosch dynamo in. Heb vandaag bij de sloop een andere gekocht, die gaat er vanavond nog in. Dan maar weer meten.........

Fringilla (0), 19 jaar geleden

Hij zit erin, test ritje gemaakt. De accu gooit er geen water uit. Jippie. Alleen maakt de dynamo nu een hoog "aanlopend" geluid, kan het zijn dat ik de riem te strak of te los erop heb zitten????

Maritieme (0), 19 jaar geleden

Kan te strak zijn en dat dit dus 't geluid van de lagers zijn, kan ook te los zijn en dat ie dus slipt.
je kunt 'm beter tussen duim en wijsvinger houden en dan moet je 'm ong. 90 graden kunnen verdraaien.

Fringilla (0), 19 jaar geleden

Denk niet dat de riem te los zit, dat geluid ken ik wel.
Heb vandaag de riem maar weer los gemaakt en de dynamo langzaam met de hand rond gedraaid, hoorde hetzelfde geluid alleen wat zachter. Houdt dit in de dynamo iets zit wat aanloopt?

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

je lunt even naar de koolborstel kijken hoe ze zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.