Peugeot 307: Accu leeg door lekstroom?

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hoop dat iemand een oplossing heeft voor onze "nieuwe" peugeot.

We kwamen er tijdens het warme weer achter dat de airco niet doet (komt vaker voor heb ik op t forum gelezen). Nog geen tijd gehad om hiermee naar de garage te gaan. Daarnaast viel het op dat een paar keer de elektrische vergrendeling niet werkte. Mn bij opendoen, wanneer dan de contactsleutel wordt gebruikt gaan de de deuren wel open en is er geen probleem.

Echter het blijft zich opstapelen: gister bij de auto aangekomen, staan de ruitenwissers aan (zonder contactsleutel) en branden de lichten volgens de buurvrouw al een paar uur (bij wegzetten echt zeker dat de lichten en de ruitenwissers uitstaan). Na aanduwen reed de auto zonder problemen (dus waarschijnlijk accu leeg getrokken). Dit gebeurde deze middag nog een keer, daarna ging het met de accu weer. Vandaag nog even naar de auto gaan kijken. De auto vergrendeld met de sleutel toen leek er geen probleem. Echter na 1 keer starten en weer afsluiten (ook met sleutel en niet elektrisch), zonder te hebben gereden en zonder sleutel ging de ventilator van de motor aan.

Ik wil morgen met de auto naar de garage. Is er nog iets waar ik ze zeker naar moet laten kijken? Kan dit allemaal door de airco komen? Hoe kan de auto zonder sleutel na verloop van tijd zelf de lichten en de ruitenwissers laten werken?


Alvast bedank, hoop dat het duidelijk is.

Marie307

Geplaatst door Marie307 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 11 jaar geleden

als de verlichting aangaat en de wissers op stand 1 dan is de BSI de communicatie met de BSM verloren, dit kan komen door een defecte BSI, BSM of kabelbreuk, en zwakke accu kan, maar daar geloof ik niet 1-2-3 in. zit er ook toevallig een parrot of immitatie radio in? of iets anders wat er niet orgineel op zit?

Marie307 (0), 11 jaar geleden

Dank voor je reactie. Denk ook niet dat het de accu zelf is maar dat hij wordt leeg getrokken.

Zit geen parrot of imitatie radio in. Volgens mij is alles origineel.

Is er van de BSI, BSM nog iets wat ik zelf kan checken? Of de kabels ertussen?

Brum1467 (0), 11 jaar geleden

Je schrijft dat je de auto net hebt. Als de auto enige tijd te koop heeft gestaan, dan is de kans groot dat je een defecte accuhebt. Als de auto een tijd niet gebruikt wordt, zal de accu leegraken door zelfontlading. Dit is slecht voor de accu en leidt er regelmatig toe dat een accu echt defect raakt.

Kans is dus groot dat je een slechte cel in de accu hebt. Daardoor daalt de spanning opsommige momenten teveel, waardoor de elektronica van slag raakt. Veel voorkomend probleem bij Peugeot.

Ook is het vervangen van de accu van het rijtje mogelijke oorzaken de goedkoopste. Dus beginenn met testen van de accu en bij enige twijfel vervangen.

Marie307 (0), 11 jaar geleden

We hebben de auto sinds jan 2012. Tot op afgelopen weekend leek er geen probleem met de accu te zijn.

Kan dit dan nog?

Brum1467 (0), 11 jaar geleden

Een defecte accu kan altijd optreden. Een accu gaat gemiddeld een jaar of vier, vijf mee, dus ik zou eens kijken hoe oud de accu is die gemonteerd is. Als dit nog de originele accu is, dan ligt een defecte acu voor de hand.

Marie307 (0), 11 jaar geleden

staat nu bij de garage. accu is prima.
geeft wel een foutmelding dus alle elektriciteit moet gecheckt worden. Gaat rond 800/900 euro worden...
wat het precies is zal ik nog vermelden

Brum1467 (0), 11 jaar geleden

Fijne garage die al weet dat het €900,- gaat kosten zonder dat de diagnose gesteld is........

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum