Peugeot 307: Accu loopt leeg

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 NFU

Auto komt bij ons met de klacht dat de accu leegloopt. Dit klopt idd, nadat de sleutel uit het contact is gehaald gaat na een tijdje (de een keer na 30sec en de andere keer na enkele minuten) vanzelf de radio weer spelen. In deze auto zit een originele radio van peugeot met een nivigatie-scherm en een cd-wisselaar voor 5 cd's en deze heeft geen aan/uit knop dus is hij alleen aan of uit te schakelen dmv het contact. De radio heeft een constante plus als voeding en een aansluiting waarop spanning komt over de acc. stand. Zodra er een spanning komt op deze aansluiting begint de radio te spelen. Dit werkt allemaal zoals het hoort, echter met de sleutel uit het contact wordt er spontaan spanning gezet op deze aansluiting waardoor de radio weer begint te spelen en vervolgens de accu leegtrekt. Ik heb dit ook nog gemeten met de bedrading van de radio losgekoppeld en dan gebeurd dit nog steeds dus zoek ik het probleem niet in de radio.

harlie

Geplaatst door harlie (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

harlie (0) PRO, 9 jaar geleden

In het schema kan ik zien dat de betreffende spanning vanuit de BSI gestuurd word en daarom heb ik met mijn tester de data van de BSI uitgelezen en hierin heb ik parameters over acc.-stand en contact aan/uit. Nu is het zo dat wanneer ik met mijn tester (snap-on) in de software van de BSI zit om de data uit te lezen het probleem zich niet voordoet! Nu zullen jullie misschien denken: oorzaak gevonden, BSI vernieuwen. Maar helaas, dit hebben we gedaan en zonder resultaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum