Peugeot 307: schurend geluid rechtsvoor

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 HDI

Sinds een maandje of twee ben ik de eigenaar van een 307sw uit 2006 met 2 ton op de teller.

Anderhalve week terug is me op gevallen dat wanneer ik gas geef er een schurend geluid vanuit rechtsvoor komt. Het klinkt als metaal over metaal en versneld naar mate ik meer gas geef en dus sneller ga rijden. In de eerste instantie leek het op iets dat aanliep op het rechter voorwiel. Deze is echter helemaal gecontroleerd en blijkt prima te functioneren. Na verder onderzoek blijkt dat het geluid weg is zodra ik de koppeling intrap. Daarnaast is het geluid heviger als de motor harder moet werken (meer gasgeven/berg oprijden). Ook is het geluid aanwezig als ik de koppeling laat opkomen zonder gas bij te geven. Tot +/- 60 km per uur is het geluid te horen, daarboven hoor ik het niet meer door het motorgeluid/windgeruis wat er over heen komt. Ook versneld het geluid zich met de snelheid waardoor het rond deze snelheid continue is ipv 'wel-niet-wel-niet-wel-niet'.

Een bevriende monteur heeft er een stuk mee gereden en hoort inderdaad het zelfde geluid en denkt dat het uit de versnellingsbak komt. Echter, om zo even de bak open te trekken om het geluid te diagnostiseren is natuurlijk ook weer zowat.

Het kan natuurlijk van alles zijn, maar misschien dat een van jullie het geluid herkent?

Met vriendelijke goet,

Don

Geplaatst door

corleone88 (0)
badge

al 9 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Ik heb er ook zo een gehad, daar waar het de aandrijfas. Dezeflde symptomen. Maar hebben ze dit niet gecontroleerd.??

Ralf_Jensen 0
badge

9 jaar

Aandrijfaslager op r. Aandrijfas. Lager draait dan mee in de steun. is een andere klem voor.

wkhoek 0
badge

9 jaar

Het lijkt of het uit de bak komt , kijk maar op de zijkant van het lager deze is mooi blank van het mee draaien in de steun.
Als je het zeker wilt weten , pak je een lakstift , maakt een streepje op het lager en het huis , gaan rijden , en controleren , gegarandeerd dat ze niet meer tegenover elkaar staan.

Bedankt voor jullie reacties. Ik ga op onderzoek uit en de lager bekijken!

corleone88 0
badge

9 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.