Peugeot 406: accu veilig afkoppelen en startblokkering?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2i 16v

De haynes manual waarschuwt overal voor de startblokkering, maar de hamvraag zie ik niet echt beantwoord; kan ik mijn accu nou gewoon loskoppelen zonder problemen te krijgen met startblokkering later? (om contacten te poetsen en evt te vervangen)

bvd

deroy01

Geplaatst door deroy01 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

Normaal gesproken moet je gewoon de accu kunnen los halen, zonder problemen met de startblokkering.
Je moet misschien de ramen opnieuw inleren en een radio-code invoeren, maar normaal blijft het daarbij.

Soms gaat het mis. Dan is de startblokkering van slag en kun je niet meer starten.
Het gebeurt, maar zeker niet vaak. Vandaar al die waarschuwingen.

Richard9710 (0), 11 jaar geleden

Ik heb ooit de accu een aantal uren los gehad om de stoelverwarming te repareren (stoel moest er uit en aangezien er een airbag in zit wilde ik eerste de accu er een kwartier af hebben voor ik de stekkers zou loshalen). Nadat de stoel er weer in zat en de accu weer was aangesloten wilde de startblokkering niet vrijgeven. Reservesleutel geprobeerd, zelfde probleem. Ik heb echter een PP2000 kloon (diagnose apparatuur) waarmee ik de beide sleutels opnieuw kon inleren. Daarna werkte alles weer perfect. Ik heb wel vaker de accu even los gehad, onder andere voor het vervangen van de accu, maar daarbij nooit problemen ondervonden. Alleen die ene keer toen de accu er een aantal uren af is geweest.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.