Peugeot 307: Achteraf inbouw elektrische ramen + speakers achter mogelijk?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 HDIf

Hallo,

ik heb een 307 met alleen elektrische ramen voor. Weet iemand of het mogelijk is achter ook elektrische ramen in te bouwen? Als het even kan met orgineel Peugeot spul. Is dit te doen voor een beetje handige hobbyist zonder werkplaats? Wat zijn hiervoor de belangrijkste stappen?

Er zitten ook geen speakers in de achterportieren en ik denk ook niet dat de bekabeling is voorbereid. Iemand hiervoor nog een tip? Ook zelf te doen?

Ben een beetje huiverig voor het gefriemel om kabels door de rubberen doorvoer manchet naar de B-stijl te krijgen...

Alvast dank voor de reacties.

LuckyMe

Geplaatst door LuckyMe (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 12 jaar geleden

de kans is zeer klein dat je elektrische ramen in de achterduren orgineel kunt krijgen
bekabeling moet er liggen, lv moet andere bedeining in met voor en achter op
bsi moet getelecodeerd worden ivm 4 elektrische ramen in zitten, vraag is of dit tussen staat en niet dat er andere software op had moeten zitten, dit zal dan ook niet meer lukken

orgineel is een gefriemel en zul je ten alle tijden naar dealer moeten om de bsi anders in te stellen zodat het wel werkt, geen garantie dat het lukt

speakers kun je kijken of de bedrading in de deur aanwezig is anders eventueel in hoedeplank (of gaat het niet om een hatchback)

LuckyMe (0), 12 jaar geleden

Oei, die el. ramen moet ik dus maar uit mijn hoofd zetten. Misschien dat ik t.z.t. eens aan de speakers begin. Het gaat om de SW, dus ze moeten echt in de deuren (is ook wel een roostertje voor aanwezig, dus het gaat alleen om de bekabeling).

Dank voor de tips!

sinterklaas (0), 12 jaar geleden

kijk voor de zekerheid of het roostertje achter wel hol is. veel automerken gebruiken een rooster voor de sier achter maar die zijn potdicht.
speakers in de achterdeuren kan je alleen bereiken door de de rubberen doorvoer of je moet een draad willen zien bij het openen van je portier.
vaak zijn er wel kabels aanwezig.

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Controleer allereerst of er toevallig geen stekkertjes klaar liggen in de beide A-portieren. Bij de franse auto's weet je het nooit. Hiervoor moet de portierbekleding verwijderd worden. Liggen er geen stekkertje, dan zul je de luidsprekerdraden moeten trekken vanaf de stekker in de middenstijl door harmonica-rubber tussen stijl en portier naar het speaker-gat. Bij mijn weten liggen de draden vanaf de radio tot die bewuste zwarte stekker met rode vergrendel-lip in de middenstijl. Om hier bij te komen moet je het onderste paneel van de stijlbekleding verwijderen, daarna prutsen om de 4x wit-plastic borghaakjes waar harmonica-rubber mee geklemt zit in de stijl in te drukken, zodat je rubber los kunt halen uit de stijl om zo bij de stekker-ontgrendeling te komen. Stekkers van elkaar loskoppelen. Stekkerdeel aan kabelboom in de stijl even naar binnen halen en dan op zoek naar aansluiting/draden op positie 4 en 5 in de stekker. Als daar draden in zitten, dan draadnummer controleren welke klein gestempeld op de draad staan. Voor La portier zijn speakerdraden de draadnummers 8450B op stekkerpootje 4 en 8451B op pootje 5. Voor Ra portier speakerdraden op pootje 4 = draadnummer 8470B en pootje 5 = draadnummer 8471B. Als dit klopt, dan draden afknippen t.h.v. stekker en verbinden/verlengen met luidsprekerdraad door harmonica-rubber naar speaker. M.a.w. portierbekleding moet er sowieso af, dus doe dit eerst om te checken of de stekkertjes er toevallig al liggen!!

LuckyMe (0), 12 jaar geleden

hans4074, dank voor je uitgebreide aanwijzingen, maar ik loop al vast bij het verwijderen van de portierbekleding. Ik heb een schroefpunt gevonden, raamzwengel verwijderd alsmede het 'bakje" van de handgreep. Moet ik nu de rand rond de deurhendel losmaken?.
[url=http://imageshack.us/photo/my-images/10/...][img]http://img10.imageshack.us/img10/1760/re...[/img][/url]

De stekker in de B-stijl heb ik trouwens ook al gevonden:
[url=http://imageshack.us/photo/my-images/718...][img]http://img718.imageshack.us/img718/7959/...[/img][/url]

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Deze sier-rand moet inderdaad los en zit geklikt. Je kunt het randje loswippen met behulp van een (liefst) kunststof spatel, maar kans op breuk is aanwezig. Ikzelf kies altijd voor de optie om het portierpaneel, aan onderzijde beginnend, los te trekken. Als het paneel tot het sier-randje los is, geef je een extra rukje en komt eigenlijk in de meeste gevallen het sier-randje ook los. Kans op breuk is in dat geval nihil.

Kijk eerst ook nog even of er aan de zijkant van het paneel toevallig nog een schroefje zit! Dacht het namelijk wel.

LuckyMe (0), 12 jaar geleden

Hans4074: je bent echt een wandelende encyclopedie, het klopt allemaal precies! Met dit soort tips is het echt een klusje dat prima zelf te doen is. Wel een paar witte clipjes van de portierbekleding gebroken. Beetje te hardhandige terugplaatsing van de bekleding, maar misschien zijn die clips wel los te krijgen.

Een vraagje heb ik nog: kan ik ergens zien welke draadnummers plus en min zijn? Ik weet niet goed of ik het zou horen als ik ze omgewisseld zou hebben.

Hartelijk dank voor alle hulp.

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

De witte bekledingsklemmetjes zijn los te krijgen bij de dealer met onderdeelnummer 6991S6 en kosten 20 cent incl. BTW p/st.

Beetje afhankelijk van de kwaliteit van de speakers, denk ik niet dat je het verschil tussen + en - verwisseld hoort, maar wil je het correct doen, dan is draadnummer 8471 : Bediening luidspreker rechtsachter -, 8470 : Bediening luidspreker rechtsachter +, 8451 : Bediening luidspreker linksachter - en 8450 : Bediening luidspreker linksachter +

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.