Peugeot 307: achterklep opent ongewenst

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

hoi,

als ik de auto ontgrendel met de sleutel springt de achterklep open en als ik het portier van binnenuit open om uit te stappen gebeurt dit ook.
heeft iemand een suggestie wat dit euvel veroorzaakt? opeens was dit probleem er. er is geen sprake van schade. wel was de auto behoorlijk smerig van de pekel. heb het slot schoongemaakt maar het probleem is niet weg.

wesley81

Geplaatst door wesley81 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

peugeottechnieker (0) PRO, 12 jaar geleden

Probleem zit meestal in het bedieningsschakelaartje van de achterklep. Er loopt soms water in de stekker van dit schakelaartje waardoor hij gaat geleiden of er loopt water in de schakelaar zelf. Als het heveltje waar je met je vinger tegen aandrukt te zwaar gaat blijft hij tegen het bedieningsschakelaartje drukken en krijg je ook deze storing.....
Wil je er bij komen dan eerst de bekleding van de achterklep afhalen en dan aan de binnen zijde van de klep de 4 moertjes los van de handgreep, stekker los van de bedieningsschakelaar, dan kun je de complete handgreep met schakelaar er af halen. en de schakelaar los vervangen

easyQ (0), 12 jaar geleden

Ook het veertje in de mechanisme wil nog wel eens lam raken waardoor er eigenlijk een soort continue contact ontstaat.
Dit is vaak het geval als de achterklep niet meer in 1 keer sluit.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.