Peugeot 306: Achterruit verwarming.

Bouwjaar: 2001

Goedenmiddag, ik heb een vraagje over mijn 306 2.0 HDI break. De achterruit verwarming doet het niet en de spiegelverwarming ook niet. Als ik de knop indruk veert deze weer naar buiten maar het lampje in de knop is wel aan en ik hoor een relaistje inkomen (linksonder het stuur). Hoort deze knop weer terug te veren? Als het een kabelbreuk zou zijn, weet iemand dan hoe de kabels naar de achterklep lopen en of er een bekend zwak punt onderweg is?

Groeten,

Ferryman

Ferryman

Geplaatst door Ferryman (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 18 jaar geleden

De knop schakelaar werkt goed. Lijkt me geen kabelbreuk omdat de spiegelverwarming ook niet werkt. Het relais kan kapot zijn hoewel die wel tikt.

schol (0), 18 jaar geleden

bij mijn 306 hoorde je ook dat relais tikken, maar was toch de knop kapot.(komt vaker voor)

Ferryman (0), 18 jaar geleden

Ik heb het gevonden. De voeding naar de achterruit is doormidden in de rubberslang die van de klep naar het dak van de auto gaat. Weet iemand hoe die kabelbaan verdergaat, via het dak of via de spijl naar beneden en dan over de vloer naar voren? (ik kan het andere uiteinde van de breuk niet zien, zit te ver in die slang.)

Groeten Ferryman.

paul8551 (0), 18 jaar geleden

Hallo Axel.
Aan de rechter kant moet je de kunstof kap waar de krik onder in zit en de hoeden plank op licht los halen, daar zie je een conector (stekker) zitten op de onderstijl van de achterraam ligt. De dikke rode is de + en loop na de conector door in het zwart.
Deze maak je vrij net voor de doorvoer en knip deze daar door en maak er een kontactblokje aan, voer een nieuw stukje ± 20 cm door de rubbermof en sluit de draad ook weer aan met een kontactblokje.
Aan de andere kant(links) zit de massa en daar zal de kabel ook niet al te best meer zijn dus doe je dat daar ook maar daar zit de aansluiting van de massa onder de Hemel met een M6 boutje vast

Ferryman (0), 18 jaar geleden

Bedankt Paul, ik had het juist gevonden. Inderdaad was de massa kant ook doormidden . Allebei de kanten nieuw stuk draad ertussen (met een beetje afwasmiddel gaat dat mooi door de mof)en klaar is het.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum