Peugeot 306: ruitmotor defect?

Bouwjaar: 1999

Van de rechter elektrisch bedienbare voorportierruit wil de ruit nog wel zakken maar dichtgaan gaat niet meer. Blijkbaar is de motor defect of misschien slechte contacten van stekers/massa? Om dit te controleren moet de deurbekleding eraf. Ik heb 2 (imbus) bouten verwijderd waarvan één bij de handgreep. Moet de luidspreker ook verwijderd worden? En hoe nu verder? Moet ik aan die panelen trekken? Dat zijn kunstofdingen die meestal aan de deur worden geklikt, toch? Wie kan mij helpen?

Ronald10366

Geplaatst door Ronald10366 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 18 jaar geleden

Heel vaak is bij een 306 de bedrading die naar het portier gaat kapot door het vele openen en sluiten.
De bekleding zit met plastic clipjes aan de deur vast en moet je voorzichtig los trekken.
Ook speaker eruit, daarachter zitten ook schroeven.

Ronald10366 (0), 18 jaar geleden

De bekleding is er af maar de ruitmotor zit achter geplakt dun voorgevormd schuimplastic. Het lijkt zo stevig geplakt te zijn dat ik voorlopig geen andere mogelijkheid zie dan om het in te snijden (en dus te vernielen)om bij de motor te komen. Ik weet niet of ik daar iets reparabel zal aantreffen. Als ik de schakelaar bedien hoor ik contacten sluiten als van een relais en de ruit beweegt dan een beetje. Kan het zijn dat ik bij de motor zo'n relais aantref?
Ik kan maar niet geloven dat de motor defect is na zo weinig gebruikt te zijn.

306 cabrio (0) PRO, 18 jaar geleden

Bij het motortje zit geen relais. Het zou kunnen zijn dat de ruit is losgeschoten van het mechanisme of uit de geleider, dus toch maar de folie erafhalen. Bij het monteren wel weer nieuwe folie gebruiken anders krijg je geheid lekkage!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.