Peugeot 206: Af en toe raar tikkend geluid in stationair.

Bouwjaar: 2000, Motorcode: 2.0 16v

Beste medeforumers ik heb hiervoor ook een aantal problemen hierop geschreven en die zijn nu dankzij jullie verholpen.

Ondanks is het mij opgevallen dat mijn auto laatste tijd af en toe in stationair soort van geratel/tikkend geluid afspeelt komt vanaf de rechter voorzijde terhoogte van de luchthapper, betreft een 206 gti. Het geluid is niet af komstig van een metaal (koppeling) maar lijkt wel plastic. ik heb voor de zekerheid de luchthapper gecontroleerd maar daar is het niet afkomstig van. Het geluid is te vergelijken met een moertje wat op een trillend plastic ligt b.v. tikkende kleppen, alleen is het zo als ik gas geef bij hogere toeren het geluid weggaat en bij stationair soms weer terug komt. Er is geen vreemde benzine of olie lucht hierna. Naar mijn vermoeden komt het achter de rechter zijde van de motorblok of erin? kan het misschien iets met de afstellen van de kleppen zijn of hydraulische klepstoters ? Of kan het ook door de kou zijn of tikkende injectors, want 2 weken terug had ik het probleem niet. Indien ja voor de hydraulische klepstoters, wat zou ik hiervoor kwijt zijn.
Op het forum heb ik nog gelezen over de absorptievat dit is ook blijkbaar een voorkomende geluid bij peugeot's, of is dit geluid inpressiepe normaal voor de benzine damp ? Heeft een proffesional enig idee wat het kan zijn ?
Alvast bedankt.

PlayboyNL

Geplaatst door PlayboyNL (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Geluiden zijn moeilijk te beoordelen vanachter de PC, maar het zou inderdaad het electro-klepje van het absorbtie-systeem kunnen zijn. Bij o.a. 206 is dit een los klepje, en zit verstopt onderaan in het hoekje achter de distributie, dus zeg maar schuin onder het koelvloeistofreservoir. Op het moment dat het nodig is dat dit klepje aangestuurd wordt, is het klepje hoorbaar (actief) bij warme motor, stationair = tikkerend geluid.

PlayboyNL (0), 12 jaar geleden

Hallo behulpzame hans bedankt voor je eerdere hulp dat inmiddels is verholpen. Klopt het komt ook terhoogte van de distrubitieriem vandaag. Maar is dit geluid normaal of is er iets defect ?

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Citaat: Op het moment dat het nodig is dat dit klepje aangestuurd wordt, is het klepje hoorbaar (actief) bij warme motor, stationair = tikkerend geluid.
M.a.w. een licht tikkerend geluid is normaal op het moment dat het klepje wordt aangestuurd en van de hoeveelheid aansturing. Het klepje hoort in een rubber steuntje te hangen, dus check even of dit steuntje nog heel is en of het klepje in het steuntje hangt, dus nergens tegen aan ligt, want dat kan het tikkerend geluid versterken.
Hoe hard, dus normaal of abnormaal, het geluid bij jou auto is kan ik vanachter de PC niet beoordelen.

PlayboyNL (0), 12 jaar geleden

Hallo Hans, het is geen harde getik maar lijkt wel gewoon dat er een schroefje op een plastic zit te trillen. Ik ga voor de zekerheid de absorptievat laten nakijken. Nogmaals bedankt voor je aandacht

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.