Peugeot Partner: afslaan bij rem loslaten ??

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 hdi

Ik wil jullie graag het probleem voorleggen waar een goeie kennis van mij mee kamt. Hier zijn verhaal;

Het hinderlijke dat zich steeds voordoet is dat de motor bij het loslaten van het gaspedaal en tegelijkertijd remmen even in “brandstofnood” komt. Oftewel hij lijkt even te stikken. Bij koude motor resulteert dit in afslaan, bij warme motor redt hij het net om aan de gang te blijven.
Dit lijkt op een probleem met de koppelingschakelaar.
Echter, bij mijn auto doet deze klacht zich voor als ik afrem, koppelingspedaal intrap, tot stilstand kom (nog niets aan de hand) en als ik dan bij stilstand mijn rempedaal loslaat verslikt of stikt de motor. Het lijkt dus veroorzaakt te worden door het rempedaal.
Ook als ik afrem voor een scherpe bocht en moet terugschakelen gebeurt dit. Het maakt niet uit of ik dit doe met of zonder ingetrapt koppelingspedaal.

Ruurt

Geplaatst door Ruurt (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

peugeottechnieker (0) PRO, 12 jaar geleden

Heeft deze een smoorklep in het inlaatkanaal ,de zgn egr dosseurklep ? alstie te ver dicht wordt getrokken smoort de motor . Hij wordt door vacuum gestuurd. Misschien bij wijze van expirement de vacuumslang er af en deze afdoppen.

Ruurt (0) PRO, 12 jaar geleden

Dank voor de reactie.
We gaan er mee aan de slag en als we weer iets weten laat ik dat horen.

Gr Ruurt Visser

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.