Peugeot Partner: Lucht in de brandstofleiding

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2L HDI

Hallo
Het volgende probleem doet zich voor : Tijdens starten lucht in de brandstofleiding van de filter naar de pomp,paar grote bellen en dan daarna nog wat kleine belletjes in de retourleiding ,en dan is het weg ,filter al gecontroleerd op lekkage is volgens mij goed
wie heeft een oplossing voor dit probleem
MVG
Menno

Menno1210

Geplaatst door Menno1210 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Toch is er lekkage, maar dan andersom er wordt lucht naar binnen gezogen op een hoge plek waar bij stilstand geen druk maar onderdruk op staat. Vooral een snelkoppeling heeft de neiging naar binnen te lekken.

Menno1210 (0), 12 jaar geleden

Hallo Cor
Dus als ik goed begrijp kan een van de bijde snelkoppelingen lek zijn ,de filterhuis lekt niet dat heb ik gecontroleerd ,het zit ook niet in de knijpbal ,want het lucht zit na de filter,alvast beankt

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

De afdichting van de koppeling werkt als een soort klep, van binnen naar buiten zal hij niet lekken omdat de druk de afdichting helpt af te sluiten. bij onderdruk wordt de afdichting minder.. Net als het leertje van een fietspomp. Overigens de grote luchtbellen in de zuigleiding zijn de zelfde als de kleine in de retour (persleiding). Dat komt ook door het drukverschil tussen voor en na de brandstof pomp. De lucht wordt eerst uit elkaar getrokken en later samengeperst.

Menno1210 (0), 12 jaar geleden

Hallo Cor
Als ik het goed begrijp ,werkt het net als een soort remcup, er kan geen vloeistof naar buiten komen omdat hij de cup uitelkaar drukt word, maar door de onderdruk zuigt hij lucht van de andere kant?Als ik het klaar heb hoor je van mij.
bedankt Cor
MVG
Menno

Menno1210 (0), 12 jaar geleden

Hallo Cor
Heb slang van filter naar de pomp vervangen ,en het probleem is opgelost ,,hartelijk dank voor je oplossing
groetjes Menno

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.