Peugeot 407: Afslaan motor

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: RHR, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 100

Heb vorige week een nieuwe EGR klep laten bij plaatsen bij de garage. Daarna geen problemen ondervonden. Nu slaat de motor gisteren uit na 100 meter bij het stoplicht. Vanmorgen wilde de auto eerst niet starten. Nadat ik het gaspedaal meer indrukte starte hij wel, maar viel bij het eerste stoplicht wederom uit. In eerste instantie kon ik hem toen niet weer starten, maar naar een paar pogingen starte hij weer. Terugweg niets aan de hand. Lijkt alsof het probleem zich alleen voordoet bij een koude motor. Lampje motorstoring blijft branden. Heeft allemaal wellicht niets met die nieuwe EGR klep te maken. Heeft iemand een idee of suggestie?

victoria0708

Geplaatst door victoria0708 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 7 jaar geleden

Ik zou beginnen met de foutcode(s) te laten uitlezen.
Dat scheelt een hoop gegis, tijd en geld.

Rene Roolvink (0) PRO, 7 jaar geleden

Hallo , het branden van het motordiagnoselampje duid er al op dat er een storing aanwezig is . Dus eerst uitlezen is hierbij een pré .
De kans dat de storing met de EGR klep te maken heeft is wel redelijk groot .
Immers, bij het vervangen van de EGR klep , MOET de motor EBE ( computer ) geupdate worden om wederkerende storingen hierop te voorkomen . ( dealer werk ) Hier lees ik niets over .
Komt uw garage er niet uit , dan even de storingscode,s met omschrijving hier plaatsen , evenals uw chassisnummer .
Succes.
P.S , had je niet gezien oldford.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.