Peugeot 205: afslaan van de motor, af en toe slecht starten

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 injectie xs

Beste monteurs en sleutelaars,

Het probleem waarmee ik zit komt veelvuldig op problemcar naar voren maar om wat meer duidelijkheid te krijgen over mijn situatie toch maar een post.

Iets meer over de auto:
222000 km gelopen
heeft een tijd stilgestaan
lekt wat olie, maar peil is nog goed

Vervangen:
olie+ oliefilter
bougies
koelvloeistof
remvloeistof
remcilinders achter

Het probleem:
De auto start vaak niet als de lichten aan zijn (bij koude start) als de lichten uit zijn start hij erg goed. de warme start is zeer goed. De motor slaat af als ik bij lage snelheid afrem en de koppeling intrap. het acculampje gaat dan branden en de motor slaat af. Bij herstarten slaat hij gelijk weer aan. Heel af en toe start de motor na een klein stukje rijden en daarna een tijdje parkeren, zeer slecht. Na +/- drie keer herstarten loopt de motor even onregelmatig met een licht schommelende toerenteller en daarna lijkt er geen probleem meer te zijn. De motor loopt stationair goed en verder heb ik (behalve een trillende kilometerteller waarvan ik binnenkort de kabel vervang) geen problemen.

Alvast enorm bedankt voor de hulp,

Teun Lamers

teunla

Geplaatst door teunla (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

AntonenJolien (0), 16 jaar geleden

Welk type auto met welke motor heb je?

teunla (0), 16 jaar geleden

Hoi,

sorry dat die gegevens er niet bij staan! ik dacht dat ze vanzelf bij mijn profiel stonden. niet dus...

Merk: peugeot

Type: 205 Xs injectie benzinemotor met automatische choke

205freak (0), 16 jaar geleden

Bij koude start geen lichten aandoen!
Als de motor koud is hoeveel toeren draait hij dan stationair?
En wat is het toerental dan als de motor warm is?

teunla (0), 16 jaar geleden

Hoi 205Freak,

Dank je wel voor je reply. Bij koude start draait hij zo'n 2000 toeren (het is wel koud hier 's nachts) en later (warme motor, ook na een tijd rijden) gaat hij stationair 1000 toeren draaien. Dit moet geloof ik 800 toeren zijn (ik heb een vraagbaak, hier stond overigens geen oplossing voor het probleem ;)). Ik hoop dat het je een idee geeft wat het is...

Teun

205freak (0), 16 jaar geleden

Die 1000 toeren warm is wel goed, kan afwijking teller zijn.
Wat je kunt proberen is om de stekkerverbinding van je stationaire stappenmotor en van je gaskleppositie sensor eerst s schoon te maken.Beide sensoren zit aan je gasklephuis. Gewoon beetje contactspray of iets dergelijks

teunla (0), 16 jaar geleden

Oke, dank je wel, dat ga ik proberen! als dit werkt zou het wel super mooi zijn dat ik verder geen dingen hoef te vervangen.

Ik schrijf later vandaag wel hoe of wat...

doei,

Teun.

teunla (0), 16 jaar geleden

OK, ik heb even gekeken of ik het gasklephuis kon vinden. volgens een vriend van mij is het een element dat onder de gaskabel zit. daar zitten twee stekkertjes. Zijn dit de bewuste stekkertjes en kan ik deze ook inspuiten met een soort protectiemiddel voor het electrisch systeem van de auto? het middel dat ik nog heb liggen heet "damp start" en is geschikt voor alle delen van het electrisch systeem. als ik de auto morgen heb ingespoten ga ik er wel een stukje mee rijden, kijken of ie afslaat. zijn er echter ook andere manieren om te weten of je tip heeft gewerkt?

Nogmaals bedankt,

Teun

teunla (0), 16 jaar geleden

Hoi,

Helaas, de truc heeft niet gewerkt. zijn er misschien ook nog andere dingen die ik kan proberen?

Doei,

Teun

205freak (0), 16 jaar geleden

Je stationaire stappenmotor zit voor op het gasklephuis en niet eronder en je gaskleppositiesensor zit opzij tussen gasklep en luchtfilterhuis in, vast aan het gasklephuis.
Het zijn redelijk grote stekkers .Heb je deze eraf gehaald en ze ingespoten?

teunla (0), 16 jaar geleden

Hoi 205freak,

Jep, ik heb ze ingspoten met contactspray. Dit hielp niet. Ik ben nog even langs de peugeotdealer geweest en zij zeiden mij dat het schoonmaken van het gasklephuis wel zou kunnen helpen. Ik heb het gister schoongemaakt met remvloeistofreiniger en gister sloeg de auto niet af... Ik ga nog straks nog even een ritje maken, ff kijken hoe hij het dan doet.

later,

Teun

p.s ik heb een afbeelding bijgevoegd waar de schoongemaakte stekkertjes zijn aangegeven. Kun je me trouwens de plek aanwijzen waar de kmtellerkabel begint, de teller trilt en ik wil hem nalopen. alvast bedankt!

teunla (0), 16 jaar geleden

Hoi,

Gister kwam het probleem tijdens het afremmen toch weer terug. Ik krijg langzaam het idee dat het misschien toch de stappenmotor is. Gister heb ik wel beter kunnen zien wat er gebeurd. Ik rem af en trap de koppeling in, als de auto dan lagere toeren gaat draaien valt de toerenteller terug naar 800 toeren, lager dan hij draait als hij stationair loopt (hij loopt 950/1000 stationair op de teller). het acculampje ging branden en ik laat dan snel de koppeling opkomen en het lampje gaat uit. Misschien het ik het gasklephuis toch niet goed genoeg schoongemaakt... Ik heb trouwens wel het idee dat na het schoonmaken de auto het probleem minder laat zien (normaal slaat hij toch wel twee keer af ofzo, nu dus 1 keer).

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.