Peugeot 306: Ag gassysteem, auto hapert en slaat af op gas

Bouwjaar: 2001

Dag, ik heb een 306 met een g3 AG uit 2001 met 171.000 op de teller. Ik heb de auto een jaar geleden gekocht met 155.000 op de teller. Ik weet dus niet wat voor onderhoud historie aan het gas systeem. Onlangs sloeg de auto 3 keer af tijdens het rijden op gas. Dit gebeurde op moment dat ik het gaspedaal losliet, dus bij het schakelen en/of voor de verkeerslichten. Soms houdt die ook even in tijdens het rijden. Op benzine rijdt die zonder problemen.
Wie weet wat het probleem is? Ik weet wel dat er in t begin van de aankoop een foutmelding kwam wat te maken had met de achterste labdasonde. De garage had mij verzekert dat die was vervangen. Echter, ik kreeg daarna vaker foutmeldingen.

infomen

Geplaatst door infomen (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

Erwin2907 (0), 18 jaar geleden

Kijk eens onder je motorkap of VOOR de gasrail een gasfilter gemonteerd is (dus na je verdamper). Dit is een latere modificatie op het systeem. Wanneer je dit filter niet hebt vervuilen je injectoren (membraan)

infomen (0), 18 jaar geleden

Ik heb vandaag gekeken. Helaas heb ik geen filter op de installatie. Duidt dit erop dat mijn membraan is vervuild?Kan je dat schoonmaken of moet het vervangen worden?

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Wat voor systeem heb je, AG SGI (met 4 injectoren op spruitstuk) of DGI met één injector waar 4 slangen uit komen ?

infomen (0), 18 jaar geleden

DAt weet ik zo niet. Ik zal morgen wel kijken. Het is in ieder geval een installatie uit 2001. Misschien dat je zelf zo weet welke type er destijds werd ingebouwd. Maar ik zal morgen voor de zekerheid wel even onder de motorkap kijken.

Erwin2907 (0), 18 jaar geleden

kun je een foto onder de motorkap maken en opsturen? Pieter en ik hebben waarschijnlijk dezelfde gasinstallatie als jij.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

2001 meestal SGI maar kan ook DGI zijn, kijk maar even voor de zekerheid.

infomen (0), 18 jaar geleden

Ja, ok ik zal een foto maken en dan mailen. Alvast bedankt.

Erwin2907 (0), 18 jaar geleden

Heb het idee dat het een dgi is, maar kan het niet zo goed zien. Vergelijk eens met het plaatje dat ik mailde van de sgi installatie. Over de dgi is al veel geschreven op dit forum, dus gebruik de zoekfunctie eens. Misschien dat je wat vindt.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Erwin, vanaf verdamper een slang naar blok waar 4 slangen uit komen ? Via een "paddestoeletje" gaat die slang het spruitstuk in. Dat is DGI.
@ Peug 306 waarschijnlijk dat deze injector niet meer goed is, ik zou ermee naar een gasspecialist gaan die kan je precies laten weten of het de injectorblok is. Injectorblok kwaliteit laat wel eens te wensen over.

infomen (0), 18 jaar geleden

Dag ,
ik heb vandaag voor de zekerheid overdag eens goed gekeken. Het is toch een SGI installatie.
Hebben jullie oplossingen of een idee waar mijn probleem dus vandaan komt?

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Kunnen de injectoren zijn, kan de druksensor zijn, kan de verdamper zijn. Zoals gezegd, ga er mee naar een gasspecialist die heeft de apparatuur om dit te bekijken. Lukraak onderdelen vervangen kan natuurlijk wel maar is prijzig, meten is weten zeg ik altijd (maar is helaas ook niet gratis). Als het motormanagement lampje gaat branden moet er ook een storing inzitten, deze kan een peugeot garage uitlezen.

infomen (0), 18 jaar geleden

Garages doen zelf ook vaak maar wat. Ze proberen zelf van alles uit totdat ze de juiste diagnose hebben gesteld.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoe is het er nu mee ? Nog steeds problemen of is het opgelost ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum