Peugeot 406 1.8 16v Break LPG-G3: AG LPG-G3 DGC, DGI of SGI hoe te herkennen

Bouwjaar: 1999

Hallo,

ik heb een LPG-G3 installatie van het merk AG. Hoe kan ik herkennen wat voor systeem dit is: DGC, DGI of SGI. Welk systeem is het beste? SGI is volgens mij het nieuwste van AG, is het mogelijk om een "ouder systeem" om te laten bouwen naar een SGI? Hoop dat iemand mij kan helpen.

Gr,

Bryan

Leechman

Geplaatst door Leechman (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Hr de boer, dgc heeft een aparte gas/lucht menger bij de gasklep zitten met een slang vanaf de verdamper. De verdamper heeft een servomotor.Dgi heeft geen servo motor op de verdamper maar een aparte injector van zwarte kunststof waar 4 slangetjes vandaan komen die naar de nuldrukregelaars gaan op de inlaat buizen,en bij Sgi worden deze nuldrukregelaars weer voorzien van een klepje waardoor daar bovenop weer aansluitstekkertjes zitten.Wat jij wil is niet te doen want de computers die bij de diverse systemen zitten zijn ook geprogrammeerd voor de motor waar ze bij horen.

Leechman (0), 18 jaar geleden

Ik vroeg dit omdat mijn GAS systeem problemen geeft. Ik heb mijn auto weggebracht naar een LPG-specialist,die heeft aangegeven dat mijn injector defect is. Dit is best wel een duur geintje. Ik blijf maar even zo doorrijden. De ene keer heb ik problemen de andere keer rijdt de auto prima.

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Hr de Boer, Dat van die injector zou best kunnen het was nou niet het beste onderdeel van AG.Hij zit met vier parkers in elkaar,als je dan dat vierkante stuk er voorzichtig aftrekt zit daar een afsluitklep in.Er wil nog wel eens rommel tussen de klepzitting zitten als je dat schoon maakt loopt hij vaak al een stuk beter.

Leechman (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de tip, ik ga dat zeker even proberen. Maar is dat onderdeel echt zo duur? Volgens de specialist zo'n ¤ 599,- . Ik ga in ieder geval eens een kijkje onder de motorkap nemen om te zien of ik de injector kan vinden. Is het een groot onderdeel?

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Die vier slangen zitten er aan vast en aan de andere kant de dikke slang naar de verdamper. De prijs is vaak afhankelijk of concurentie is en dat is er op zo'n onderdeel niet want een andere fabrikant maakt een andere installatie. Wat je misschien kunt proberen: vraag het eens bij een paar andere gasboeren of bel eens een paar autoslopers.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.