Peugeot 206: Airbag lampje Peugeot 206 uit 2000

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Ik heb dus een Peugeot 206 3-deurs uit 2000 met een storing in het airbag systeem. Auto heeft een bestuurder/bijrijdersairbag en gordelspanners. Wanneer ik de auto start gaat het airbag lampje eerst branden en na enkele seconden weer uit, zoals het hoort. Helaas komt dan na een seconde of 4-5 het lampje weer aan.

Auto uitgelezen en geeft 'voorspanner bestuurder ontsteker, open circuit' en 'aanwezig'. Storing is niet te resetten, komt gelijk terug. Gedaan met Autocom.

Nu zegt deze foutcode/tekst mij niet zoveel, is er misschien iemand die mij opweg kan helpen? Vooral waar te beginnen? Na enig speurwerk: kan dit komen door een defecte sleepring?

Alvast bedankt.

MvG Yle

Yle

Geplaatst door Yle (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

Met "voorspanner" zal wel de gordelspanner bedoeld worden.
Heb je een nummer bij die foutcode?

Yle (0), 11 jaar geleden

Nee helaas geen code.... Alleen deze tekst.

Gr Yle

pieterp9094 (0) PRO, 11 jaar geleden

Sleepring zal het niet zijn. Ik denk eerder slecht contact in de connectoren die onder de voorstoelen zitten. Ik denk dat hier ook de gordelspanners aangesloten zijn en dat hier slecht contact zit. Contactspray kan helpen bij stellen van diagnose, solderen van de contacten is het beste.

Yle (0), 11 jaar geleden

ik denk dat ik de auto nog even ga uitlezen met een andere computer zodat er misschien een duidelijkere diagnose uitrolt...

connectoren onder de stoel ga ik controleren.

bedankt!

Gr Yle

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

206 heeft GORDEL-spanners (onderop het rolmechanisme) en geen GESP-spanners m.a.w. onder de stoelen zal niet veel aan stekkers te vinden zijn. Volgens je info heeft deze auto ook geen zijairbag, dus onder de stoelen zul je in dit geval helemaal geen stekkers vinden.
De omschrijving van de storing is (mij) niet duidelijk.

Yle (0), 11 jaar geleden

@hans

dat idee had ik al. Wat betreft die 'foutcode', ik hoop dat een andere computer iets duidelijker is qua omschrijving/code. Thanx.

Gr Yle

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.