Peugeot 206: Airbags vervangen 206/3DRS/2001

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo Forum,

Onlangs ongelukje gehad - het was maar een kleine klap maar de airbags gingen af. Ik heb geen twee linker handen en een setje nieuwe (inclusief relais en gordels) kan ik hier in de buurt wel bij een sloper vinden.

Maar ik lees her en der dat het relais gekoppeld zou zijn aan de auto (met en code) waardoor het ingewikkeld zou zijn om een setje van een andere auto te plaatsen (en dat dan het airbag lapje zou blijven branden). Kan iemand her zijn/haar licht over laten schijnen? Kan ik een nieuw setje gewoon plaatsen (setje van hetzelfde bouwjaar, model etc)? Wat te doen als na plaatsing het lampje nog steeds knippert? Kan de garage er dan iets mee, of is het in dat geval verstandig om het oude relais op te sturen om de "crash code" er uit te laten halen?

Bedankt!
Michiel

michielvleugel

Geplaatst door michielvleugel (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 11 jaar geleden

even van uit gaan dat ze allemaal zijn afgegaan bij alleen de bestuurderskant.
in dit geval moet de airbag/claxon vv worden voor een nieuwe.
de gordel moet vv worden voor een nieuwe
of dit sloop is maakt niet uit zolang hij maar goed is.

de relais waar je over hebt geloof dat je electronisch eenheid bedoelt.
de airbag eenheid dan wel te verstaan.

het klopt dat bij schade deze eenheid de airbag aanstuurt en dan zelf vast slaat, dus niet meer te gebruiken is.
deze kan je inderdaad wel wisselen met andere auto maar hoe dan ook hij moet getelecodeerd zijn.
als alles van de sloop komt geen probleem denk ik.
Of de nieuwe airbag module goed te telecoderen is (instellingen aan en uit zetten wat wel en niet erop zit (bijvoorbeeld of je zijairbag hebt of niet)
dat weet ik zo niet.

crash code wordt eigenlijk verstuurt pas bij latere modellen, door deze code zal de motor niet meer starten. dit ten behoefte van de brandstof dicht te hebben bij een ongeluk.
denk dat bij jouw een rooie schakelaar onder de motorkap zit, crash schakelaar. bij ongeluk zal hierin een balletje loskomen en zal deze de signaal naar de computer geven dat hij niet mag lopen. (brandstofpomp stuurt hij dan ook niet meer aan)

kort samengevat
ik ben altijd gewend om nieuwe airbag eenheid te monteren, meer als telecoderen en ontgrendelen (alleen mogelijk als hij nooit een airbag heeft aangestuurd) dan is hij gereed voor gebruik.

michielvleugel (0), 11 jaar geleden

Dank je voor je antwoorden.

De electronische eenheid - idd die zit bij het setje wat ik op het oog heb bij de sloper. Hij kan me alleen niet garanderen dat eea allemaal in dezelfde auto gezeten heeft, wél dat de onderdelen allemaal van 2001 zijn, uit een 206 met twee airbags (bestuurder + pasagier). Gordels er ook bij.

Ik denk dat ik de gok maar neem - en als het lampje na montage blijft knipperen even langs de garage ga, wat wel vervelend zou zijn, want uitlezen kostte daar de laatste keer 70 euro :-(

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum