Peugeot 406: airbagstuur verwijderen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: HDI 2.0

ik moet het stuur verwijderen om bij de schakelaar voor de richting aanwijzer te komen. heb dit nog nooit gedaan. wie verteld mij hoe het stuur en met name de airbag te verwijderen is?

Arie Veld

Geplaatst door Arie Veld (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

peugeottechnieker (0) PRO, 16 jaar geleden

Kijk eens of er 2 torx 30 schroeven aan de achterzijde van het stuur zitten. Die moeten los om de airbag er uit te krijgen. Ze zitten onder een hoek van 45 graden redelijk diepweg gestoken. Eerst even DE ACCU POLEN losmaken. Als je de schroeven los hebt airbag er uit,stekker achterop airbag losnemen, soms moet je eerst een borgclip loswippen met een kleine platte schroevedraaier. Stuur zit vast met torx 50 bout.

Wacht even,ik lees dat je de raw schakelaar wilt vervangen. Dat is bij een 406 van 2000 mogelijk zonder dat los te maken. >> Stuurkolomkap losmaken, stuur een kwartslag naar rechts draaien, dan ken je net bij de bevestigingsboutjes Dan stekkers aan achterzijde schakelaar er af friemelen en dan kun je hem er uit schuiven. mischien moet je de de stuurkolom nog even iets op of neer doen maar dan heb je hem in je handen.

Arie Veld (0), 16 jaar geleden

thnx, mooi klusje voor het weekend. zou mooi zijn als die airbag niet in de weg zit.

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Volgens mij is dat nog een normale losse schakelaar en hoeft ,om die te vervangen het stuur er niet af.

Arie Veld (0), 16 jaar geleden

klusje geklaard. stuur hoefde er inderdaad niet af, alleen een kwart slag gedraaid.
schakelaar verwijderd, op de keukentafel gelegd en open gemaakt. het contact van de richtingaanwijzer was ingesleten en maakte daardoor regelamatig spontaan verbinding (erg lastig in het verkeer). het losse deel van dit contact gewisseld met één van de andere en het probleem is opgelost.
bedankt voor de tips voor het verwijderen van de schakelaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum