Peugeot 406sldt 1.9: Airco

Bouwjaar: 1997

Ik heb sinds korte tijd problemen met mijn airco. Als de wagen stil heeft gestaan begint de airco pas na ca 5 km te werken.
Weet iemand wat dit kan zijn. Als de airco aanslaat doet hij het goed.

Temperatuur van het koelwater is oke.

Theo

theon

Geplaatst door theon (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kees6216 (0), 19 jaar geleden

misschien is de druk in het systeem aan het teruglopen?

heemskerk4251 (0), 19 jaar geleden

Theon,

Het is verstandig elke twee jaar de auto bij een STEK bedrijf (= vaak ook de dealer!) de airco te laten controleren of er nog genoeg koelmiddel en olie (heel belangrijk!)in het koelsysteem aanwezig is. In tegenstelling tot de koelkast die je thuis gebruikt, en waarvan het systeem volkomen gesloten is, zal de airco van jouw auto jaarlijks rond de 10% van het koelmiddel verliezen. Wordt na een jaar of vier, vijf, de druk te laag dan stopt de koeling. Wat nog funester is, is dat er te weinig olie in de compressor zit. Dit kan op zijn minst leiden tot een luidruchtige compressor. Voor hetzelfde geld geeft hij de geest en dat is een dure geschiedenis.

gr.

Cees

theon (0), 19 jaar geleden

Bedankt Cees en Kees voor jullie antwoorden.

Airco heb ik ca. 1.5 jaar geleden bij een geronemeerd bedrijf na laten kijken. Er is destijds wat koelmiddel bijgevuld.

Overigens gisteren met de wagen gereden en heb niets kunnen constateren. Airco werkte prima. Mogelijk toch een grensgeval van te weinig koelmiddel ?

Bedankt alvast voor jullie goede tips.


Theo

theon (0), 19 jaar geleden

Er zat te weinig koelmiddel in. Afgevuld met nieuw koelmiddel en UV toegevoegd, zodat gemaakelijk met een UV-lamp een lekkage opgespoord kan worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum