Peugeot 307 2004: airco

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Mijn airco pomp draaide niet meer, het magneet relais trok niet aan, om uit te sluiten dat het magneet relais stuk was van de pomp heb ik de airco rechtstreeks op mijn accu aangesloten. Nu werkte het relais en draaide de pomp, echter het systeem wordt niet koud en blijf warme lucht blazen, het is al wel 5 jaar geleden dat de airco bijgevuld is, zou dat het probleem kunnen zijn dat er te weinig koelvloeistof in het systeem zit. Of wat zou het verder kunnen zijn?

berend.draaijer

Geplaatst door berend.draaijer , lid sinds 1 maand geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Zeer grote kans dat het systeem leeg is of te weinig bevat .
Systeem NIET laten draaien als er geen of te weinig koudemiddel in zit.
Systeem laten controleren door bevoegd bedrijf , als het systeem leeg is , eerst lek zoeken , waarschijnlijk de condensor , vullen heeft geen zin kost uiteindelijk veel meer .

bj.draaijer, 2 weken geleden

Het systeem was inderdaad leeg, het systeem is onder druk gezet waarbij duidelijk werd dat er een groot lek in het systeem zat. Het lek was zo groot dat er geen druk opgebouwd kon worden. De pomp was sowieso lek wanneer deze dan gemaakt zou worden was de kans ook nog groot dat er meer stuk zou zijn al dus de auto monteur. Gezien de wagen al 17 jaar oud is en met 430.000 km op de teller heb ik besloten er geen geld meer aan uit te geven en heb de wagen ingeruild. bedank voor de reactie.

kaleido 1 PRO, 2 weken geleden

Denk dat je niet helemaal een eerlijk antwoord hebt gehad , maar het is opgelost .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.