Peugeot 306: airco 306hdi

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: hdi

Heren,

Ik snap het nu echt niet meer. Mijn airco deed het weer eens niet. geserviced: 35gr nog aanwezig. Doet het nu weer. Bij het aanzetten van de airco gaat mijn "stop" lamp knipperen. Deze gaat uit 10sec na dat ik de airco heb uitgezet. Nu draait er maar 1 fanmet de airco aan:de rechter (in rijrichting gezien). Het relais dat tussen de twee fans inzit (in totaal 3), ontbrak voor de linker fan :-$. Als er een nieuw relais in zit, ik start de motor, airco aan, twee fans draaien: geen knipperend lampje. MAAAAAAAR, bij een poging om mijn motor uit te zetten, blijft deze dus gewoon draaien, ook al heb ik de steutel uit het contact. toerenteller gaat wel naar nul,net als de dieselmeter. verder blijven de lampjes voor abs, handrem, en het lampje links van de handrem aan. lcd displays sporen dan ook niet meer. Na een sec of 10 valt de motor eindelijk uit.

Ik heb maar gewoon het relais voor de linker fan er uit gehaald, want een motor die meer uit gaat, daar heb ik het niet zo op. Tijdens het rijden zet ik mijn airco aan, weer een "stop" lampje en ik kan tijdens het rijden horen en voelen dat mijn airco pomp aan/uit/aan gaat. De airco specialist stelde voor om naar een lekkage in een vacuum slang te zoeken (eventueel bij het contact)

Ik hoop dat ik genoeg info heb neer gezet. Ik word er een beetje moe van ondertussen.

laurens1

Geplaatst door laurens1 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

arie549 (0) PRO, 15 jaar geleden

er zit een zwart kastje(bitron) voor het linkervoorwiel, onder de kokerbalk geschroefdt, deze zorgt voor de aansturing van de airco en fans....deze willen nog weleens problemen geven met als gevolg de vreemdste storings wanneer airco gebruikt wordt.

laurens1 (0), 15 jaar geleden

dank je wel arie549, ik zal binnenkort eens gaan zoeken. Ik zie alleen het verband niet echt met het feit dat ALS de linker fan wel draait, dat dan mijn motor niet wil afslaan.

laurens1 (0), 15 jaar geleden

Ik heb ondertussen besloten om het relais voor de linker fan er in te houden. Reden daarvoor is bij lagere snelheden de airco pomp aan/uit wordt schakeld icm een knipperend "stop" lampje, en dat is duidelijk voelbaar tijdens het rijden.

Als ik de motor wil uit zetten moet ik dus eerst de airco uitzetten en dan pas het contact uitzetten. Pas dan valt mijn motor meteen uit. Heeft iemand nog suggesties wat dit kan veroorzaken?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.