Peugeot 406: airco

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,0 HDI 90 PK

Hallo allemaal,

sinds kort het volgende probleem;
Bij koude motor of koeler airco systeem schakelt de airco(gewoon) in na enige tijd schakelt de airco spontaan uit ( bij wel en niet handmatig en/of automatische airco ) BSI,pomp,en sensoren lijken mij in orde.

Lijkt mij waarschijnlijk;te weinig koude middel waardoor de airco uitgeschakelt ( dus lekkage )wordt, kapotte presostaat en mischien nog wat andere dingen waaraan ik zo niet kan denken.

Wie kan mij helpen want ik zit een beetje in de put hiermee,...vorig jaar nieuwe pomp,condensor en reparatie BSI en twee maal afvullen van de airco gehad dus heeelpp.

Alle info welkom en graag ook wat info over de positie van presostaat en diverse sensoren alle hulp/tips welkom.

Met vriendelijke groeten,

Dick

dick

Geplaatst door dick (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Richard9710 (0), 16 jaar geleden

De pressostaat zit volgens mij op/naast de condensor aan de passagiers zijde, onderaan bij de slangaansluitingen.

timhoeks2 (0) PRO, 16 jaar geleden

toevallig toch niet teveel afgevuld he? heb ik zelf eens gehad (ook nog zelf gedaan...) dan krijg je ook dat ie niks meer doet bij echt warm weer. en kun je hem niet door iemand af laten vullen met fluor erin dan? dan moet je miniscule lekkages ook vinden.

dick (0), 16 jaar geleden

hallo,

Bij airco bedrijf geweest en dit gelukkig valt het mee n.l.:systeem is iets teveel gevuld geweest,maar de hoofd oorzaak ligt bij de koel fan van de radiator die zorgt ervoor dat de condensor ook gekoeld wordt(indien nodig) dus ik ga een andere fan halen en dan moet het weer goed zijn,....o ja het kan eventueel ook aan het bovenste groene relais liggen dat aan de voorzijde links zit ( ze hebben beide dingen fan en relais nagemeten en helaas was het de fan) vanmorgen toen het nog redelijk fris was airco getest en werkte toen OK klopt gelukkig ook met het hele verhaal.
DUS indien je airco af en toe uitvalt ( bij warmte ) kan het dus het relais zijn en/of de fan) DAARNAAST nog 10 tallen mogelijkheden maar dit even ter info.

Iedereen bedankt voor de input,

Groet,

Dick

PS kan iemand mij zeggen of de ventilator sensor (bij de interieur lampjes) en het bolletje voor op het dashboard actief meewerken met het in/uit schakelen van de automatische airco en indien ja dit dan inhoud dat de airco NIET werkt.??

Bedankt

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.