Peugeot Partner: Airco compressor slaat niet in

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9D

Airco compressor slaat niet in.

Op hogedruk schakelaar ( 4 polig ) spanning op 1 draad. andere 3 niet. Volgens mij hoort er op 1 van de 2 blauwe draden spanning te staan.

Als ik spanning op de pomp zet slaat airco in. En koelt hij ook. Systeem is net gevuld.

Schakelaar op dashboard werkt.

Als ik de zekering van koelluchtventilator eruit trek ( 10A) dan beginnen de ventilatoren op hoogste stand te draaien. En dan heb ik ineens wel spanning op de hoge druk schakelaar en slaat de airco wel in.

De plaatselijke Peugeot dealer kon me niet helpen aan een schema. Dus kom niet veel verder zo.

Zekeringen in dashboard en onder kap gecontroleerd. Alles is heel.

Greetz Ramon

Monar

Geplaatst door Monar (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

TheoStek (0) PRO, 15 jaar geleden

Hoge druk schakelaar defect.

Monar (0) PRO, 15 jaar geleden

Hogedrukschakelaar krijgt geen spanning

hij verbind wel door.......... dus hij werkt

peugeottechnieker (0) PRO, 15 jaar geleden

Aansluiting 3 op de pressostaat krijgt voeding via zekering 6 in het interieur en aansluiting 1 krijgt voeding van het 5 polig relais(met 4 draden aangesloten en een gele stekker) wat in de zekeringskast onder de motorkap zit. Als het goed worden bij een normale airco druk aansluiting 1 en 2 met e;kaar verbonden. aansluiting 2 is voeding airco compressor. En kijk even in je mailbox

PT nieker

Monar (0) PRO, 15 jaar geleden

Ok thnx ik ga er morgen ff naar kijken

A Wouters (0) PRO, 15 jaar geleden

De drukschakelaar is waarschijnlijk een lage en hoge drukschakelaar en zorgt voor schakeling van de koelvin. deze kun je met een speciaal kastje waar je hem op aan kan sluiten testen door er druk op te zetten en te meten en luisteren wat de schakelaar doet. Vraag een aircospecialist in de buurt om dit te doen als je het gereedschap niet hebt. is zo gebeurt en je weet dan zeker dat de schakelaar goed is. waarschijnlijk zal deze kapot zijn.
succes

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.