Peugeot 306: airco droger overbruggen?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: DW10TD, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 66

Mijn airco is sinds lange tijd leeg door een lek, vermoedelijk lekke leiding onder de voorbumper.
(schijnt bekende kwaal te zijn) . Nu heb ik een nieuwe compressor en condensor al binnen en ben voornemens deze zelf te vervangen maar zie op de factuur staan dat de condensor een ingebouwde droger heeft. In in auto zit echter een losse droger unit. Ik heb al bij de leverancier nagevraagd maar die zeggen alleen maar condensors te hebben met geïntegreerde droger voor mijn 306.

Hoe nu verder met aansluiten? kan de bestaande droger worden overbrugd of gewoon die ook vervangen zodat je twee droger units hebt? Kan dat kwaad?

sjaak14

Geplaatst door sjaak14 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1900) PRO, 7 jaar geleden

Als je een tijd rond gereden hebt met een ernstig lek systeem , zit er niets anders op om de losse droger ook te vervangen , deze is namelijk nu ernstig vervuild/verzadigd met vocht , als je de oude condensor vergelijkt met de nieuwe condensor is deze dan daadwerkelijk anders ?
Het tankje zou ook een accumulator kunnen zijn.
2 drogers kan geen kwaad , alleen de vullingsgraad zou kunnen afwijken .
Zelf repareren , dan is enige kennis van airco systemen wel noodzakelijk , zeer schoon werken , nieuwe o ringen plaatsen , GEEN vloeibare pakking , compressor nieuw of gebruikt ? olie controleren , systeem dient afgeperst te worden et droge stikstof , gevacumeerd en dan afgevuld met eventueel toevoeging van de juiste olie.

sjaak14 (0), 7 jaar geleden

het is een gloednieuwe compressor met o ringen en een nieuwe condensor met o ringen. Daarnaast ga ik de twee leidingen die onder de condensor lopen vervangen. Ik heb geen idee of die lek zijn maar die schijnen nogal vaak kapot te gaan.
Compressor olie hoeveelheid is eigenlijk simpel. De oude compressor aftappen en dezelfde olie hoeveelheid die eruit komt in de nieuw plaatsen. Olie is gewoon compressorolie PAG 46 .Bij een nieuwe condensor dient er 40 ml en bij een nieuwe leidingen 5 ml per stekkende meter worden bijgevoegd. Lek testen, vullen e.d laat ik bij de airco specialist doen uiteraard!

Als ik de twee condensatoren vergelijk zijn deze nagenoeg identiek. Er zit ook bij de oude condesor zo'n ronde cilinder aan de linkerkant maar er zit ook een losse filter/droger unit ??!! twee dogers kan dus geen kwaad?

kaleido 1 (1900) PRO, 7 jaar geleden

Inderdaad , als het inderdaad een filter/droger is .

sjaak14 (0), 6 jaar geleden

De dubbele filter/droger kan idd geen kwaad. Het zit er nu een jaar in en de airco koelt prima.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum