Peugeot 306: (soms) opeens gasgeven, en (soms) niet aanslaan

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: NFZ, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 65

Hallo,

Ik ben bezig met een 306 Break 1.6 met 88 PK, motorcode NFZ.

Klacht: Soms slaat de motor niet aan (startmotor draait rond, motor ''pakt'' niet), en soms maakt de motor tijdens stationair lopen ''opeens'' meer toeren (ongeveer 2500) waarna hij weer normaal stationair gaat lopen.
Het lijkt eerst alsof de motor in toeren zakt/bijna afslaat,en vervolgens schiet hij naar 2000/2500 toeren, om vervolgens weer normaal stationair te gaan lopen. Het lijkt er in mijn ogen op dat hij dreigt af te slaan (maar waardoor?) en zich vervolgens bijregelt.

Wat we hebben gedaan: gasklephuis schoongemaakt, gecontroleerd op een lek inlaattraject/vacuumslangen (niets gevonden, lijkt gewoon dicht), sensor inlaatdruk vervangen (n.a.v. een ander topic op internet) en na 2x schoonmaken van de stappenmotor deze vervangen voor een nieuwe (splinter nieuw, geen sloopdeel). Dit alles heeft niets uitgehaald.

Is er iemand die mij een tip kan geven??? Ik weet het niet meer.

Verder: ik weet dat ik nog topics moet beantwoorden van mij zelf die inmiddels zijn opgelost. Maar ik kan ze niet vinden? Kan iemand dat even uitleggen.

Bedankt!

kajotan

Geplaatst door kajotan (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

harry4203 (465) PRO, 8 jaar geleden

zou eerst de motortemp-sensor eens vervangen. (groene) contr ook even de massakabel op de versnellingsbak. eventueel defect motorstuurapparaat komt ook voor.

kajotan (0), 8 jaar geleden

Dank voor je reactie.

Waarom die sensor? En, kan ik ook controleren of die kapot is of niet? Dit om niet van alles te vervangen wat nog heel is!

harry4203 (465) PRO, 8 jaar geleden

dit valt vrij slecht te meten, mede omdat de klacht af en toe optreed. aangezien deze sensor een paar euro kost, en met regelmaat deze klachten veroorzaakt, is verv in mijn ogen de moeite waard.

kajotan (0), 8 jaar geleden

Weet je ook welke sensor het is? Er zitten er 3 naast elkaar vlakbij de thermostaat...

kajotan (0), 8 jaar geleden

Iemand nog meer ideeen? Probleem is nog NIET opgelost.

harry4203 (465) PRO, 8 jaar geleden

wat heb je nu gedaan dan?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.