Peugeot 306: Airco en koelventilator werken niet

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v 120kW

Hallo,

Mijn koelventilator slaat niet aan en mijn airco doet niets. Mogelijk staat dit los van elkaar. Nu heb ik al redelijk lopen zoeken op het net, ik ben erachter gekomen dat ik geen thermoschakelaar heb in de radiateur (voor niets besteld...) maar wel een bruine sensor op het thermostaathuis. Deze heb ik vervangen, helaas zonder resultaat. Wel gaan de fans draaien op het moment dat ik de stekker van deze sensor trek. Heb gekeken naar de zekering (21), deze is nog goed. Ook heb ik ergens gelezen dat het relais bij de fans stuk kan zijn, of het bitron kastje wat ergens onder het linker spatbord schijnt te zitten. Mogelijk zou het ook nog het bitronrelais kunnen zijn wat in de zekeringenkast onder de motorkap zit, kortom opties te over. De aankomende dagen wil ik er graag mee bezig, dus ik hoop dat iemand me kan vertellen wat het meest waarschijnlijk is en wat de manier is om de storing het snelst te vinden.

Alvast bedankt

datube

Geplaatst door datube (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

andreas08 (0) PRO, 11 jaar geleden

1 uitlezen testapparatuur
2 aansturen van koelmotoren controleren op werking
3 controleren op storingen mmcomputer of de airco wel wordt vrij gegeven

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

Is het airco-circuit toevallig niet leeg/lek?
Dat Bitronkastje voorin het linker spatbord ging/gaat ook wel eens defect.
En de verbindings-stekker onderin het front links net naast de radiateur is ook een oxidatie-gevoel ding, maar in dat geval zou je m.i. geen reactie heben van de koelventilatoren als je de bruine stekker lostrekt.

kaleido 1 (1900) PRO, 11 jaar geleden

Slaat je koelfan wel aan als de koelwatertemperatuur voldoende hoog is +/- 95 -98 graden?
Zoja zou ik toch eerst eens bij een gerenomeerd ( lees een bedrijf met kennis van zaken) de vullingsgraad van de airco laten controleren.
Mocht de airco leeg of onvoldoende koudemiddel bevatten , eerst de reden van het verlies opsporen.
Afpersen en lekzoeken.
Repareren want een airco die leeg is is lek, vullen heeft totaal geen zin zoals veel bedrijven wel doen.
Afpersen en reparatie controleren op lekdichtheid
Vacumeren en afvullen (zonder fluoride) .
En systeem controleren op juiste werking.

datube (0), 11 jaar geleden

bedankt voor de reacties! @andreas: uitlezen lukt niet, ws een probleem met het obd2 protocol. @Hans: of het aircocircuit leeg is, durf ik niet te zeggen. Het bitron kastje lijkt inderdaad de boosdoener, zat een zeer geoxideerd pinnetje bij, deze ga ik vervangen, zodra ik er 1 vind. De verbindingsstekker in de buurt van de radiator zag er ook niet heel fris meer uit, maar dit hebik kunnen oplossen door goed schoon te maken en in te spuiten met contactspray. @Kaleido: weet jij een goed bedrijf waar ik de airco kan laten nakijken?

Mensen bedankt voor zover! Ik ga kijken of het bitron kastje inderdaad de boosdoener is en of ik mijn airco kan laten nakijken. Ik vermeld uiteraard wat het probleem cq problemen geweest zijn.

kaleido 1 (1900) PRO, 11 jaar geleden

Waar woon je?

datube (0), 11 jaar geleden

In Hilversum

datube (0), 9 jaar geleden

Bitron vervangen, opgelost!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum