Peugeot 406: Airco functioneert niet meer, accu loopt leeg.

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Sinds kort werkt mijn airco niet meer en loopt de accu in een weekje leeg, indien de auto niet gebruikt wordt.
Aircolampje op dashboard brand in beginsel, ook als de sleutel uit het contact is gehaald. Bij starten van motor volgt na enige seconden een duidelijk hoorbare korte klik helemaal rechts onder het dashboard. Aircolampje gaat dan uit. Is dan ook een tijdje niet meer aan te krijgen.
Maakt niet uit, motor aan, motor uit, sleutel in contact, uit contact. Na een uurtje doet aircolampje het weer. en gaat weer uit als de motor start etc.
Coolerfans werken niet meer, motor wordt te warm >100 graden in de file, ook als airco aanstaat. Ik zie de samenhang niet helemaal meer.
Wie helpt?

sieb406

Geplaatst door sieb406 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

je hebt nog al wat problemen
accu hierbij de stroomafname meten
koelmotoren moeten wel functioneren zowel voor de airco als ook motorkoeling
de koelmotoren voor airco moet werken om te hoge druk in het systeem te voorkomen waardoor het aircosysteem uitgeschakelt wordt
als koelmotoren niet werken voor koeling motor krijg je problemen met koppakking de druk loopt hoog op en eventuele verdere schade

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Het lijkt wel of er ergens kortsluiting zit in de bedrading, voor mijn gevoel ergens bij de koelventilator of de relais voor achter de grille, of in de buurt van de bitron.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum