Peugeot 406 ST 2.0-16V 110.000KM: Airco problemen

Bouwjaar: 1999


De airco(ECC) van mijn 406 koelt niet meer, verwarmen doet hij nog prima, ventilator/blower funtioneert ook uitstekend. Enige tijd terug kwam er een erg chemische lucht het interieur in bij het inschakelen van de airco. Weer iets later bij silstaande auto een grote rookwolk rond het rechtervoorwiel, een branderige lucht, daarna koelde hij niet meer. Wat kan dit zijn, ik ben wat dat betreft echt een leek op auto gebied, maar wil graag degene waar de auto onderhouden wordt ongeveer kunnen vertellen wat het probleem kan zijn.

martijn.C.

Geplaatst door martijn.C. (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

PBleeker (0), 20 jaar geleden

Ik denk dat het koelmiddel weg is door een lek in het systeem.
Ga naar een airco specialist en laat het nakijken.

martijn.C. (0), 20 jaar geleden

Dat is nog eens een snelle reaktie, ik ga dinsdag naar een airco specialist. Wat zou dat ongeveer gaan kosten, en als het dat niet is, welke onderdelen kunnen dan defect zijn? Anders proberen ze me misschien allemaal onderdelen te verkopen die niet nodig zijn. Bedankt voor de reaktie

PBleeker (0), 20 jaar geleden

Wat er stuk is kan ik natuurlijk niet zien, als je geen vertrouwen heb ga dan naar een tweede garage en vergelijk...
Van prijzen weet ik niet .

martijn.C. (0), 20 jaar geleden

Ben inmiddels geweest, koudemiddel bijgevuld, geen effect. Compressor is doorgebrand, daardoor schijnt ook de computer die de Airco regelt kapot gebrand te zijn. Nu hebben ze daar een soort by-pass omheen gemaakt dmv een relais. Hierdoor hoeft de computer niet vervangen te worden (500 Euro), de compressor moet nog wel vervangen worden (850 Euro incl. btw/montage).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum