Peugeot 406: Muffe lucht uit airco

Bouwjaar: 1999

Als ik gebruik maak van mijn airco (geen climate control) en deze vervolgens uitzet wordt er na een korte tijd een muffe/ zure lucht het interieur ingeblazen. Weet iemand hoe dit komt en wat hieraan gedaan kan worden ???
Ik ben dit op gaan merken omdat ik zelf geleerd heb dat de airco ca. 1 min voor aankomst uitgeschakeld moet worden om de boel te laten "drogen".

Sietze

Geplaatst door Sietze (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

Ik denk toch dat dit veroorzaakt zou kunnen worden door schimmels die groeien op de verdamper van de aircoinstalatie.Hiervoor heeft de dealer een remedie, waarbij een naar citroen ruikende schimmeldodende vloeistof op de verdamper gespoten wordt.

Sietze (0), 19 jaar geleden

Ik heb contact gehad met een vriend van me welke bij een Peugeot-dealer werkt en deze zou een busje voor me meenemen, hopelijk werkt dit afdoende.

S. (0), 19 jaar geleden

Auto peugeot 406 break van 2000 op lpg3. Airco handmatige bediening. Hallo ook mijn airco ruikt muf/zuur. 'k Heb reeds een spuitbus met schimmeldodende vloeistof. Ik wil dit graag op de verdamper spuiten. Maar waar zit de verdamper. Kan ik dit zelf doen. Ik ben nogal een leek namelijk.
Groet Sjoerd Dijkstra.

Sietze (0), 19 jaar geleden

Het is makkelijk zelf te doen. Je zet de verwarming op recirculeren en op alle openingen (raam + blowers), vervolgens zet je de blower voluit (zorg wel dat alle ramen en deuren dicht zijn). Het spuitbusje zet je vervolgens in je auto op de grond en deze open je. Het spuitbusje zal zich volledig leeg spuiten dus het is dan verstandig om uit je auto te stappen. Vervolgens laat je je auto zo'n 25 a 30 met de blower vol aan staan. Na 30 minuten laat je de auto luchten en is de job klaar. Veel succes en als er iets niet duidelijk is gewoon vragen.

S. (0), 19 jaar geleden

Bedankt Sietze voor je duidelijke reactie; echter oldtimer heeft het over inspuiten van de verdamper; moet dit ook en zo ja waar zit dan die verdamper.
Nog wat: enig idee wat zo'n spuitbusje kost?
Groet Sjoerd Dijkstra.

sarabande99 (0) PRO, 19 jaar geleden

er zit een filter in het aanzuigkanaal voor de lucht is die al ooit vernieuwd?

S. (0), 19 jaar geleden

Dag Henk,
Vlgns mij is dit filter nooit vernieuwd. Kan ik gemakkelijk bij dat filter? Waar zit het filter en waar zit het aanzuigkanaal?
Graag je reactie.

sarabande99 (0) PRO, 19 jaar geleden

als je een nieuw filter haalt zit er een beschijving bij waar dat filter zit
tenminste als ik ze haal bij de automaterialenzaak

sarabande99 (0) PRO, 19 jaar geleden

als je de gegevens van je auto doorgeeft wil ik wel kijken

S. (0), 19 jaar geleden

Hallo Henk,
Auto is peugeot 406 break 1800 van bouwjaar 2000.
Alvast bedankt voor het kijken.
Groet Sjoerd.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.