Peugeot 406 break: lekkage climate controle

Bouwjaar: 2000

Omdat de climat control het niet deed heb ik met een bevriende (STEK) monteur gezocht naar de oorzaak. Het systeem bleek leeg te zijn en nadat met stikstof de zaak op 12 bar was gezet bleek na afsoppen dat de condensor lek was. Een nieuwe condensor geplaatst en opnieuw op druk afgeperst. Geen lekkages te vinden. Bij vacumeren bleek dat er toch een lek moest zitten om dat het vacuum snel weer verdwijnt na het stoppen met afzuigen. Opnieuw alles met stikstof op druk gezet en opnieuw alles afgesopt. Geen lek te vinden! Enkel de verdamper is bij al deze sessies niet afgesopt omdat dat een lastig klusje is. Mijn vraag is nu of het vaak voorkomt dat van een peugeot de verdampers lekken? Of zien wij iets anders over het hoofd?

bb2win

Geplaatst door bb2win (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Komt niet echt vaak voor maar kan natuurlijk wel. Als je hem nu gewoon eens vult met r134a en je laat hem lopen,en snuffelt dan met je ppm meter in de kachelkanalen dan weet je snel genoeg of hij daar lekt. Hoor je je meter niet afgaan dan kun je het eerst wel eens zo proberen, de verdamper vernieuwen kan altijd nog.Gaat je meter wel af dan weet je dat je hem zo snel mogelijk weer leeg moet maken en dat je moet gaan sparen voor een verdamperreparatie.Succes Oldtimer.

bb2win (0), 19 jaar geleden

Bedankt Oldtimer, lijkt mij ook de simpelste methode om vast te stellen of de verdamper lekt. Niet te hopen dat dat zo is want het lijkt mij een lastig (en kostbaar)klusje worden om deze te vervangen

Erwin2907 (0), 18 jaar geleden

Bart,
Heb je je verdamper nog moeten vervangen? De mijne is ook lek en moet deze vervangen. Hoever moest bijvoorbeeld je dashboard uit elkaar?

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.