Peugeot 406 2.0 turbo: snelheidsmeter werkt niet

Bouwjaar: 1998

Hallo,bij deze auto werkt de snelheidsmeter/km teller niet.
bij +/- 80 kmp/u slaat die ineens uit en blijft het dan ook gewoon doen,meestal na stilstand weer hetzelfde probleem.
de pulsgever op de bak vernieuwd maar storing blijft hetzelfde.
in het dashbordschema van autodata zie ik een signaalversteker,waar zit deze en kan die er wat mee te maken hebben of weet iemand iets anders. wie helpt?

hofman

Geplaatst door hofman (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Lampje6439 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dag teller werkt op dat moment dus ook niet meer? Of is het echt alleen de snelheidsmeter? In geval van alleen de snelheids aanduiding defect: instrumentenpaneel demonteren en uit elkaar schroeven, printplaat eruit nemen en print goed doorsolderen op de plaatsen waar deze voor een verbinding zorgen (opstaande pinnen) met de stappenmotertjes van de wijzers.

monteurtje7987 (0) PRO, 19 jaar geleden

het komt wel eens voor dat de solderingeng op de print plaat ingescheurd zijn .
je moet daar voor de klok even demoteren en als je dan op de print plaat kijkt zie je drie tot vier staafjes zitten aan de achterkant zijn deze gesoldeeert en in die soldeer kan wel eens een scheurtje komen .
kijk het maar eens even nou dan hoor ik het wel

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

De signaalversterker, zo die er al inzit, zit rechts achter het dashboardkastje,op een kunststof steun.de onderplaat even verwijderen dan zie je hem zo zitten.

hofman (0) PRO, 19 jaar geleden

als de auto hier weer komt zal ik het nakijken,tot zover bedankt.

hofman (0) PRO, 19 jaar geleden

De auto staat nu weer hier,op het moment dat de teller het niet doet heb ik geen ingaand signaal op de combiklok,de zoganaamde signaalversterker denk ik gevonden te hebben deze heeft een signaal wat waarschijnlijk van de baksensor komt(sensor los=geen signaal)gemeten met de scoop is deze in z,n eerste versnelling en stationair 2 volt(sinus) bij op voeren van de snelheid word de spanning hoger(7 a 8volt) op dit kastje zit ook een dubbele grijze draad waar een blokspanning van 12volt opstaat(alleen in het geval als de teller het wel doet)als ik even wacht en opnieuw de auto start weigert de teller en heb ik geen uitgaan de spanning bij ongeveer 110kmp/u gaat de teller weer werken en blijft het ook gewoon doen,ook bij lagere snelheden.
is nu de signaal versterker defect of weet iemand wat anders en heeft mischien iemand een schema.en wat is de functie van de andere draden(totaal 7)op de signaalversterker.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

van daaruit wordt het signaal verdeeld naar b.v. de motor ebe cruise controle enz, dit zou je moeten kunnen zien als je alles uitleest.

Michael7702 (0) PRO, 19 jaar geleden

bedoel je dat bij het uitlezen van motormanegment de storing snelheidssignaal zou moeten komen?
de cruise control is later opgebouwd en snelheidssignaal is afgetakt achter het combiinstrument.
Als ik enige storing uitlees van het snelheidssignaal weet ik nog steeds niet wat de oorzaak hiervan is,weet nu wel dat het de baksensor niet is en de combiklok ook niet maar wat dan wel en vandaar de vraag waar moet ik spanning meten waar massa en waar/welk signaal...vandaar de vraag om een schema of uitleg.hoop echt dat iemand mij verder kan helpen.
vr.groet..Michael(Hofman)

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Inderdaat, snelheidssignaal van motormanagement komt ook daar vandaan, maar, is jullie relatie met de plaatselijke dealer dan zo slecht dat je hem niet om de schema's durft te vragen?Ik doe daar nooit zo moeilijk over hoor als je mekaar eens kunt helpen waarom niet?Mijn scanner doet het niet meer sinds de conversie naar windows XP anders had ik je zo even geholpen.

Michael7702 (0) PRO, 19 jaar geleden

Nee hoor de relatie is prima en ik heb ook een schemaboek meegekregen maar daar ken ik geen wijs uit,vandaag een schema via wis-egis gekregen wat voor mij wel duidelijk is.
Ik heb de signaal versterker ook besteld en zal laten weten of dit het euvel was.

hofman (0) PRO, 19 jaar geleden

probleem opgelost alles werkt weer naar behoren,de signaalversterker was het euvel.
Bedankt voor de hulp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum