Peugeot 406: G3

Bouwjaar: 2000

Techneuten,

Ik heb onder de motorkap gekeken van een 406 1.8 en lopen zoeken naar LPG appendages. Ik heb zelf een 405 met een AG installatie en daar hoort nog een ouderwetse verdamper bij.
Maar deze installatie kan ik niet thuis brengen, Achter de accu zit een vierkant blok (aan de zijkant van dit blok een blauw kunststof rond ding) waar kunststof buisjes uitkomen. Ik heb geprobeerd ze te volgen maar ik heb geen idee waar ze naar toe gaan. De tank heeft een deksel, dus ik denk dat er een pomp in zit. Vialle LPI misschien? Geen aanduidingen kunnen vinden van een merk. In het interieur heb ik zo snel geen schakelaar kunnen vinden. Hoe weet ik dan of de gasinstallatie werkt? De olievuldop rook naar benzine. Mijn vermoeden is dat de gasinstallatie niet funktioneert. Als het contact wordt aangezet moet de pomp in de tank dan direct hoorbaar zijn?

Het is een zo te zien aanvaardbare auto met maar 80 000 kilometer op de teller. Met servicehistorie van Nefkens, maar dan moet ik wel weten of hij ook echt op gas rijdt. Wie redt mij uit de nood?

gr.

Cees Heemskerk

heemskerk4251

Geplaatst door heemskerk4251 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

heemskerk4251 (0), 19 jaar geleden

Ik heb net een foto uit Haynes zitten bekijken, en het vierkante ding waarvan ik dacht dat het moderne LPG appendages waren, is in feite de hydroliek van de ABS. Iemand enig idee waar die LPG spullen normaal gesproken verstopt worden in het toch al volle motorcompartiment?

Gr.

Cees Heemskerk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.