Peugeot 406 2.016v: temperatuur koelwater

Bouwjaar: 1996

Sinds korte tijd is (af en toe) bij file-rijden de temperatuur van het koelwater ca 10 graden hoger dan normaal. Vroeger sloeg bij 95 graden (op de meter in dashboard) de ventilator aan. Nu gebeurt dat regelmatig (maar niet altijd) pas bij 105 graden.

- de auto heeft een automatische airco (climate control)
- de radiator is overal gelijkmatig warm
- koelsysteem bevat geen lucht en is niet lek (laatst nog gecontroleerd ivm lekkende waterpomp)
- als de ventilator aanslaat dan draait alleen de ventilator aan de passagierszijde (is dit de eerste stand?)

Wat zou er aan de hand kunnen zijn? Zelf dacht ik dat misschien de thermostaat slecht is, m.a.w. niet meer helemaal open gaat? Of heeft het te maken met sensoren?

dupl-u-7932-5dd14781aaedc+rolandj

Geplaatst door dupl-u-7932-5dd14781aaedc+rolandj (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

Kijk even of alle drie de zekeringen van de koeling heel zijn, en wat gaat er draaien als je de airco aan zet? Als het goed is beide ventilatoren langzaam.Zo niet dan de relais's achter de grille controleren.Als dat allemaal goed is dan de bruine sensor op het thermostaathuis controleren en anders is het bitronkastje links achter de kunststof slikplaat stuk.

dupl-u-7932-5dd14781aaedc+rolandj (0), 20 jaar geleden

De zekeringen waren allemaal goed en voor de overige tips ontbrak mij de tijd/handigheid. Nadat de ventilator ook begon aan te slaan met een ijskoude motor heb ik hem deze week bij de garage gedropt. Zij constateerden (inderdaad) dat er een relais kapot was en hebben (preventief) alle 3 de relais vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum