Peugeot 307 2006: Airco relais

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: NFU, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Hallo autokenners!

Al een jaar of 5 heb ik veel plezier van mijn trouwe Peugeot 307. Echter, sinds vorige zomer merkte ik problemen met mijn airco, ongekoelde lucht was nog zon beetje t enige dat uit mijn ventilatieopeningen kwam.

Hierop is bij de KwikFit mijn aircopomp vervangen, die was schijnbaar ineens kapot. €700 armer mijn auto 'gerepareerd' weer opgdhaald. In de 2 weken opvolgend ben ik nog 2x teruggegaan omdat het probleem niet opgelost leek. Af en toe wel koud, maar soms ook niet.

Tijdens mijn laatste garagebezoek werd vermoed dat t aircorelais slecht was en hebben ze dit ingespoten met contactspray in de hoop dat het probleem verholpen zou zijn, anders moest er een nieuw relais in. De warme periode was voorbij, dus testen kon ik t niet meer.

Zoals jullie nu vast wel vermoeden, rijd ik nu in de eerste warme dagen van dit jaar weer rond met een weinig koele auto.

Omdat ik niet perse zin heb om wéér terug te gaan en wat geld uit mijn zakken te laten kloppen, leek t me wellicht niet onmogelijk om dat relais zelf te vervangen.

Nu is de vraag; er van uitgaande dat t relais in 1 van de 2 zekeringkasten te vinden is: op welke positie zit deze? En welk type relais kan ik bestellen ter vervanging?

Hopelijk kan ik hier een antwoord vinden, bij voorbaat dank voor jullie hulp :)

Ramonvdo

Geplaatst door Ramonvdo , lid sinds 4 maanden geleden

5 Reacties

oldford PRO, 4 maanden geleden

Tja, Kwikfit. Ik zou daar dood nog niet aangetroffen willen worden.
Als de garage die je noemde dezelfde Kwikfit is als diegene die de aircopomp verving, dan zou ik eerst maar eens langs een airco specialist gaan, voor dat je weer onderdelen vervangt die niet defect zijn.

harry4203 PRO, 4 maanden geleden

klopt, aicorelais zit trouwens verwerkt in de bodycomputer, dus opgelicht met contactspray ben je iig.

Ramonvdo, 4 maanden geleden

Ik was niet perse op zoek naar een mening over KwikFit. Altijd heel tevreden over geweest. Maar goed, dank voor de reacties, ik ga eens wat verder onderzoek laten uitvoeren.

Ramonvdo, 3 maanden geleden

Ben bij mijn eigen garage geweest, die heeft wat testjes en metingen gedaan en is tot de conclusie gekomen dat de condensor kapot is en vervangen dient te worden. Schijnbaar lekt daar ook een minime hoeveelheid vloeistof waardoor de druk afneemt en daarmee de auto minder/niet koelt.

Mijn gevoel dat KwikFit mij niet fair behandeld heeft, een verkeerde diagnose gesteld heeft en gewoonweg €700,- aan mij heeft verdiend, blijkt toch juist te zijn. Zou ik een kans maken om dit te kunnen reclameren? En zo ja, hebbeb jullie tips hoe ik dit het beste aan kan vliegen?

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Ja als je eigen garage nog niets aan de auto heeft gesleuteld dan terug naar kwikfit en hun het probleem voorleggen , kan je nu vast vertellen dat je een antwoord krijgt wat je gewoon weer geld gaat kosten , zal mijn mening maar niet ventileren .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.