Peugeot 807: Airconditioning - welke zekering

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: EW10J4, Motorinhoud (cc): 1997, Vermogen (kw): 130

2 redelijk eenvoudige vragen over zekeringslocaties, ik zit nu niet bij de auto, maar kan uit het handboek niet wijs worden:

1e: over welke zekering loopt de stuurspanning voor het aansturen van de koppelingssolenoid voor de compressor van de airconditioning?
Het is een praktisch onmogelijke opgave dit in het "boekje" te vinden. Het staat niet vermeld. Bovendien corresponderen de tabellen niet met de schema's en zo wordt een extreem eenvoudige vraag een complexe puzzel. En de hele santenkraam doormeten zie ik echt niet zitten. Er wordt wel gesproken over een 50A zekering** voor een airconditioning aanjager, maar niet dat op dat circuit de compressor ook zit, alhoewel ik dat weer wel mogelijk acht, zou ik moeten gokken.

2: **waar zitten de zware (hoofd-)zekeringen?
Daarnaast wil ik graag de locatie weten van 8 stuks zware zekeringen (variërend van 30-70A), wat Peugeot "De zekeringen voor een extra beveiliging van de elektrische installatie" noemt. Tja. redelijk belangrijk, maar staat niet vermeld. **Daar zit ook die 50A zekering voor airco aanjager. Het staat op dezelfde bladzijde als de zekeringen in de motorruimte, zitten deze aan de onderkant in de zekeringenbak misschien???

Omdat ik wellicht een foutieve druk van de manual heb (haha), heb ik op http://public.servicebox.peugeot.com de laatste versie nagelezen, maar dat is dezelfde gebrekkige versie.

Blijkt nu dus ook dat je de technische documentatie niet kunt vertrouwen. Zelfs de manual is met de bekende Franse slag geschreven.

Hoop op hulp :-)

Wernervs

Geplaatst door Wernervs (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 807? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

harry4203 (315) PRO, 6 jaar geleden

die zitten idd aan de onderkant van de zekeringkast re in de motorruimte.

Wernervs (0), 6 jaar geleden

Thanks. Nu nog even achterhalen welke zekering het is. ;-)

Wernervs (0), 6 jaar geleden

Van 't weekend even gemeten of de compressor wel überhaupt zijn 12V kreeg en dat was het geval. De solenoid van de vervangende (tweedehands) compressor bleek ook stuk... De vraag welke zekering het is, is even wat minder relevant geworden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 807 of stel zelf een nieuwe vraag.