Peugeot 406: Aircopomp slaat niet aan

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2i 16V

Heb nog niet zo lang mijn 406, maar nu het lekker warm is ontdek ik dat mijn climacontrole het niet doet, of in ieder geval de airco doet het niet. Ik hoor de pomp ook niet inschakelen? Nou kan ik uit de (complete) ondehoudsgeschiedenis niet terug vinden dat het systeem ooit onderhoud heeft gehad? Kan het zijn dat de pomp niet inschakelde omdat er gewoon niet genoeg koelmiddel meer in het systeem zit?

MJS

Geplaatst door MJS (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan T (20) PRO, 11 jaar geleden

ja dat is zeker een mogelijkheid ik zou dat daarom nu als eerste laten doen voor dat je andere stappen onder neemt.

groetjes jan.

MJS (0), 11 jaar geleden

Nou dan gaan we dat eerst maar is doen vd week.

pieterp9094 (0) PRO, 11 jaar geleden

Schakelt de koelvin voor bij de radiateur wel in ? Meet dan eens of er de airco koppeling op de compressor wel in komt. Je vermoedt van niet. Wellicht heb je last van een defect airco relais. Gebruik even de zoekfunctie want hier op problemcar is daarover al veel geschreven.

MJS (0), 11 jaar geleden

Allen als ik start hoor ik een soort elektrische pomp? Ongeveer 20 seconden daarna gaat die uit. De airco ventilatorfan hoor ik niet aan gaan. Die hoor je voor zo ver uk weet normaal gesproken erg goed. Ik zal dat relai is op zoeken, nieuwe koelmiddel doe ik zowiezo.

pieterp9094 (0) PRO, 11 jaar geleden

De pomp is de benzine pomp die je hoort lopen.
De ventilator hoor je eigenlijk alleen maar goed onder de motorkap.

MJS (0), 11 jaar geleden

Pomp geluid komt ergens achter de linker koplamp weg? Klinkt meer als een niveau regeling pomp, maar dat heeft hij niet. M'n vader viel het ook al op. Het kan zo zijn dat het is wat u zegt hoor, maar klinkt naar mijn idee anders. Nou zit er ook wel heel wat slangen, kastjes en klepjes en zooi onder de kap. Ik heb geluisterd met de kap open maar kan niks opmerken. Maar we zullen zien wat vullen uitricht.

MJS (0), 11 jaar geleden

auto is ongerepareerd verkocht. dus geen idee wat het probleem was.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum