Peugeot 508: APK afkeur op te weinig ruitenvloeistof

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 Hdi

Vandaag mijn auto APK laten keuren.
Alles was in orde, alleen mijn ruitenvloeistof was op.
Ze moesten hem bijvullen (kosten €6,00) anders konden ze hem niet goedkeuren.
Klopt dat?

jeronimo33

Geplaatst door jeronimo33 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 508? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

kaleido 1 (1470) PRO, 8 jaar geleden

Ruitensproeiers moeten werken voor de apk .
Tankje was schijnbaar leeg , ze hadden er ook een beetje water in kunnen doen.
Maarja 6 euro en een goed gekeurde auto , prima toch.

hans4074 (0) PRO, 8 jaar geleden

Ze hebben gelijk, maar dit is wel erg kort door de bocht. Ik had ze die 6 euro niet gegunt en desnoods in het tankje gepiest. Aan de andere kant....als jij als eigenaar/ berijder zelf met regelmaat dit soort zaken bijvult, was dit niet nodig geweest.

Unikneet (0) PRO, 8 jaar geleden

Als de ruitensproeiervloeistof op was zoals je vermeld, klopt het dat ze hem niet goed konden keuren.

"Personenauto’s met een voorruit, die na 30 september 1971 in gebruik zijn genomen, moeten zijn voorzien van een goed werkende ruitensproeierinstallatie."

Als het je er echter om gaat of ze dat misschien vanuit eigen beweging zonder belletje of toestemming deden (of dat je het te duur vind?) dan moet je dat met de garage opnemen. We zijn hier niet voor legaal of etiquette advies. Maar waar hebben we het over, tankje was toch leeg en nu weer vol voor 6 euro? Hoogstwaarschijnlijk staan de banden ook weer op de juiste spanning en de koplampen afgesteld zonder dat dit op de factuur verschijnt. Beetje vertrouwen langs beide kanten ...

jeronimo33 (0), 8 jaar geleden

[quote=hans4074]Ze hebben gelijk, maar dit is wel erg kort door de bocht. Ik had ze die 6 euro niet gegunt en desnoods in het tankje gepiest. Aan de andere kant....als jij als eigenaar/ berijder zelf met regelmaat dit soort zaken bijvult, was dit niet nodig geweest.[/quote]
Ik vul de tank geregeld bij. Mijn vrouw ging de auto ophalen en ik denk dat ze mogelijk toch een beetje misbruik hebben gemaakt van haar onwetendheid.
Het is daar ook iedere keer wel iets; vorige keer was er opeens een lamp kapot terwijl die het de vorige avond nog deed. Kan gebeuren...
De keer daarvoor werd er verteld dat de gehele unit van het derde remlicht vervangen moest worden (a €287,-) omdat 1 lampje niet brandde.
Ik heb daarop een belletje gedan naar de Peugeot dealer en die vertelde dat je ook gewoon alle lampjes afzonderlijk kon vervangen (a 0.69 ct).
Dit gegeven teruggekoppeld: Ow...dat wisten ze niet...

Het heeft al enkele keren geroken, maar vele reukjes geven een grote stank...

Bedankt voor je info...Ik ga snel op zoek naar een ander autobedrijf ;)

jeronimo33 (0), 8 jaar geleden

Mwa...ik ben er bang voor.
Bij een Peugeot-dealer zal het inderdaad wel allemaal in orde zijn.
Over dit garagebedrijf heb ik van anderen ook al vaker wazige dingen gehoord.
Mijn voordeel is dat hij lekker dichtbij is... Volgende keer rijdt ik hem toch voorbij...


[quote=Unikneet]Als de ruitensproeiervloeistof op was zoals je vermeld, klopt het dat ze hem niet goed konden keuren.

"Personenauto’s met een voorruit, die na 30 september 1971 in gebruik zijn genomen, moeten zijn voorzien van een goed werkende ruitensproeierinstallatie."

Als het je er echter om gaat of ze dat misschien vanuit eigen beweging zonder belletje of toestemming deden (of dat je het te duur vind?) dan moet je dat met de garage opnemen. We zijn hier niet voor legaal of etiquette advies. Maar waar hebben we het over, tankje was toch leeg en nu weer vol voor 6 euro? Hoogstwaarschijnlijk staan de banden ook weer op de juiste spanning en de koplampen afgesteld zonder dat dit op de factuur verschijnt. Beetje vertrouwen langs beide kanten ...[/quote]

thorpe (0) PRO, 8 jaar geleden

het is overal wat Jeroen , maar daar kom je nog wel achter . met 6 Euro extra kosten ben je gematst je zal er nog wel een paar voorbij rijden in het vervolg denk Ik zo

vrg Thorpe

Brum1467 (0), 8 jaar geleden

Beetje een non issue. Een vaatje ruitenwisservloeistof kost bij de bouwmarkt ook al gauw 4 a 5 euro.

Weet niet wat je hebt betaald voor de apk, maar als het een apk voor een tientje of drie is geweest, dan is het begrijpelijk dat ze een bedrag rekenen voor het bijvullen. Als er water wordt bijgevuld en het reservoir bevriest, dan heeft de garage het ook gedaan. Dus ja.

primera p11 (0), 8 jaar geleden

Dit is toch geen topic voor problemcar?.
Er is geen probleem aan de wagen maar een geschil.

jeronimo33 (0), 7 jaar geleden

duidelijk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 508 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum