Peugeot 206: auto begint spontaan te toeteren bij openen van auto

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Wie kan mij helpen ?Ik heb een Peugeot 206 Quicksilver uit 2003 .Het is nu al de tweede keer dat dit is voorgevallen.Als ik mijn deur open doe met de afstandsbediening begint hij spontaan te claxoneren en de radio gaat op luid en het is niet uit te krijgen .Voor de rest werkt alles prima .De eerste keer was mijn vrouw op weg naar de garage met een blerende claxon en deze stopte onderweg en de storing is zo''n anderhalf jaar weg geweest. Heb nu de claxon losgekoppeld en de radio gedemonteerd.

Zekering ,Relais?????

ronjolan

Geplaatst door ronjolan (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik herken je klacht in die zin, dat wij 1x een in paniek zijnde klant met luid claxonerende auto en volle por radio binnenkregen. Nadat we accuklem los hadden gehaald en weer aangesloten, kwam alles tot rust. Wij hebben toen op de gok een software-update van de BSI uitgevoerd. Zoals je zelf al aangeeft, treed het probleem zo sporadisch op, dat een diagnose eigenlijk onmogelijk is of er moet storingsinfo te vinden zijn in de storings-historie van de BSI die dit probleem zouden kunnen verklaren. Om daar achter te komen zul je naar de/een dealer moeten. Dat zou dan kunnen i.c.m. een eventuele software-update van de BSI. Voordat je gaat vragen wat de BSI is........dit is simpel omschreven de centrale computer in de auto.
Als je de laatste 8 cijfers van het chassisnummer kunt plaatsen kan er door de peugeotmensen gekeken worden of hier mogelijk een info over is, maar het komt me niet bekent voor.

trucker0werner (0) PRO, 11 jaar geleden

ik heb wel een keer gehoord van een netwerk storing, het netwerk loopt over 2 draden en 1 voedingsdraad voorde ecu's in alle eenheden.
als er 1 draad slecht is, dan communiceert hij over de andere draad, hierdoor bij overbelasting van het netwerk kan de auto gekke dingen doen. zoals naar links knipperen de claxon afgaat.
het kan ook zijn dat de com-schakelaar achter de stuur niet goed meer is. intern is een eenheid weggewerkt en die communiceert over het netwerk, kan de radio aansturen, de claxon stuurt hij aan. en je antenne voor de radiografische afstandbediening zit daar ook in.
als je radio niet uit te krijgen is dan kan het zijn dat dit het probleem ook geeft, in principe moet de radio gewoon uit te zetten zijn op de radio zelf. ivm hier geen netwerk voor nodig is.
tevens dat radio direct op stand 30(max volume) begint te spelen is ook gek, meestal staat hij tussen de 6 en 10 ingesteld.

net zoals hans zegt
met een beetje geluk zit er een storing in wat je verder kan helpen.
maar probleem met de bsi kan ook heel goed mogelijk zijn. een software-update kan misschien helpen maar zelfde als boven is het een gok en niet zeker te zijn van dat het probleem daar in zit. vooral als er 1.5jaar tussen de 2keren in zit

harry4203 (465) PRO, 11 jaar geleden

sterker nog het is en gekende klacht waar idd de bsi voor moet worden geupdate.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum