Peugeot 206: auto hapert in 4de versnelling

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 cc

Hallo,

Ik heb ongeveer 5 mnd een Peugeot 1600cc automaat en als deze in zijn 4de versnelling gaat en je rijdt rustig dan stottert/hapert hij alsof je op een hobbelweg rijdt. Trek je door naar bv 120 km dan voel je dat hij inhoudt tussen de 65 en 110 km maar doet hij het niet. In de s stand
hapert hij niet bij deze snelheden maar hij schakelt ook niet naar zijn 4. Tenminste, ik reed over de 120km met ruim 5000tpm maar hij bleef in
de 3de versnelling en ik durfde niet verder te gaan. Hij is aan alle kanten doorgemeten bij 2 Peugeot garages (daar kwam geen foutmelding uit) heeft nieuwe bougies, nieuwe software voor de schakelpunten. Volgens 1 dealer was het de automaat bak maar volgens de andere niet.
Ook een "bakken specialist" verzekerde mij dat de bak goed is. Wie weet hier wat van en kan mij helpen?

l de vries

Geplaatst door l de vries (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

harry4203 (450) PRO, 14 jaar geleden

ben vorig jaar met exact zo een klacht ook een hele poos bezig geweest, maar na het updaten van de motor, en de baksoftware, het vervangen van de bougies en de bobine, de bdp-sensor, het gasklephuis, het contr van de distr-timing, en het uitwissellen van een inlaatsruitstuk compleet met injectoren, zijn ook wij tot de conclusie gekomen dat het probleem zich toch waarschijnlijk in de aut bak bevindt. na dit aan de klant te hebben meegedeelt, heeft deze echter besloten om er maar mee te leren leven.
(sorry voor het slechte bericht)

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

Is dit een 4 versnellingen automaat (AL4)

l de vries (0), 14 jaar geleden

Ha Harry, dank voor je reactie. Ik ben bang dat het mij net zo vergaat als ik de auto weer goed wil hebben. Ben nu al ruim 300 euro aan onderzoekskosten kwijt en hij hikt er nog vrolijk op los. Op zich is het ook niet zo erg behalve als je een paar uur achter elkaar rijdt, dan
is het niet leuk meer. Maar iig thanks voor je antwoord.

Voor de citroén monteur. Ja het is een AL4 en ik sta nog steeds open voor alles wat kan helpen en geen nieuwe aut bak is.

l de vries (0), 14 jaar geleden

Blijft bij mij de vraag staan bij welke km snelheid hij in de s stand door moet schakelen naar zijn 4de. Weet 1 van jullie daar het antwoord op?

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

Zijn de electrokleppen al eens vervangen?

l de vries (0), 14 jaar geleden

electrokleppen zijn voor zover ik weet niet vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum