Peugeot 206: Inhouden bij constante snelheid, vermogensverlies

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v (TU5JP4)

Ik heb al een paar weken last van een "hikkende" motor bij constante snelheid (snelweg 110+). Het is voelbaar als een hele lichte hik, waarbij het vermogen dus terugneemt. Dit is in de afgelopen 2 weken verergert. vandaag heeft mijn 206 bij de dealer gestaan. Zij hebben echter geen foutmelding kunnen vinden in de ECU. Nu weet ik dat de bobine van dit type motor nog wel eens roet in het eten kan gooien.

Afgelopen zondag was het erger, toen kon ik bij volgas wegtrekken in 2e versnelling duidelijk merken dat de motor inhield voor een seconde... toeren en snelheid gingen wel omhoog, maar met moeite. In zn vrij aantal keer toeren gemaakt, frappante daarbij was dat de toerenteller dipte, tot waar deze bijna afsloeg. Daarbij aantal plofjes in uitlaat (terwijl originele pijp er nog onderzit, incl kat en middendemper). Dit geeft mij allemaal aanleiding dat het veroorzaakt wordt door iets in de ontsteking.

onderhoud; 2 maanden terug grote beurt met o.a. nieuwe lucht/benzine/olie filters, nieuwe bougies. Iemand die dit herkent of een oplossing weet?

AlexZJuH

Geplaatst door AlexZJuH (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldtimer (0) PRO, 14 jaar geleden

misschien per ongeluk een bougie laten vallen bij het onderhoud ??

AlexZJuH (0), 14 jaar geleden

Niet dat ik weet... Zou wel verklaren waarom er geen foutmelding teruggevonden kan worden.

AlexZJuH (0), 14 jaar geleden

Ben meerdere keren bij dealer geweest, die konden niets vinden met uitlezen en doormeten. Lange tijd met monteur over gehad tijdens testrit. Hij gaf aan dat het heel goed in de bougies/bobine zou kunnen zitten. bougies zijn goed. Heb dus toch een bobine besteld, en deze vervangen. al 350km probleemloss. mag wat mij betreft een slotje op...

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.