Peugeot 206: Auto valt stil bij veel regen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 mot.tu5jp 66kw

De Peugeot 206 valt af en toe stil bij harde regen. De auto is dan niet meer te starten. Als de accupool los is geweest start de auto wel weer zonder problemen. Er zijn geen foutcodes in de computer. Het luchtfilterhuis is droog, het bobineblok is vernieuwd. Als er water over wordt gespoten met de tuinslang gebeurd er niets. Op alle componenten is veel water gespoten zonder resultaat. Hiermee bedoel ik computer, kabelboom, alle sensoren, bobineblok etc. In de computer zit ook geen water. Wie kan ons helpen?

asiancars

Geplaatst door asiancars (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Onder de grondplaat, waar de computer op gemonteerd zit, hangt het dubbelrelais. Heb het meerdere keren meegemaakt dat het huis van dit dubbelrelais gescheurd is door onvoorzichtig werken bij het losnemen van de grondplaat. Relais blijft dan haken en breekt af bij het bevestigings-oog.
Verder (begint bijna saai te worden, lol) de bedrading in de kabelgoot achter het distributie deksel onderin de bocht van verticaal naar horizontaal, controleren op doorgeschuurde isolatie!!

asiancars (0) PRO, 13 jaar geleden

Hallo hans,

Bedankt voor de reactie! Het dubbelrelais was in orde. De bedrading in de bocht hadden wij al gecontroleerd. We hebben de kabelboom nog verder opengemaakt en midden achter de motor een stuk doorgeschuurde isolatie gevonden. Na reparatie is de auto weer terug naar de klant. We laten nog weten of het hiermee opgelost is.

asiancars (0) PRO, 13 jaar geleden

Klant rijdt nu weer zonder problemen in de regen. Bedankt voor de hulp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum