Peugeot 5008: Automatische Handrem / hellingsrem

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 HDI
ComputerComputer

Hallo,

Mijn 5008 heeft een electronische (en automatische) handrem. Normaal gesproken wordt de handrem automatisch "losgelaten" wanneer je de auto laat optrekken.
Sinds gisteren werkt dit helaas niet meer. Ik moet hem dus nu handmatig er van af zetten. (Voet op de rem en de handremknop aantrekken).

Verder is de auto voorzien van een soort automatische hellingsrem. Ook deze wordt gedeactiveerd door gewoon op te trekken /weg te rijden.
Vanochtend kom ik er ook achter dat ook dit niet meer goed werkt . Voor de stoplichten op een helling, auto slaat gewoon af, staat dan op de parkeerrem, opnieuw starten, van de handrem af, staat dan nog steeds op de hellingsrem etc. Een heel geklier dus.

Heeft iemand enig idee wat hiervan de oorzaak kan zijn?
Verder zou ik graag willen weten of die automatische hellingsrem uit te schakelen is. Weet iemand of en hoe dit te doen is?

Alvast bedankt voor het meedenken.

Groeten, Henk

the_Knight

Geplaatst door the_Knight , lid sinds 8 jaar geleden

🌟 Black Friday Superdeals bij Coolblue! 🛍️
Mis het niet! Scoor ongelooflijke kortingen op elektronica en witgoed tijdens de Black Friday uitverkoop bij Coolblue. Beperkte tijd, ongekende aanbiedingen. Klik en bespaar nu op jouw favoriete producten!

5 Reacties

obd expert PRO, 8 jaar geleden

Het is verstandig om de 5008 even te laten uitlezen op mogelijke foutcodes m.b.t. het remsysteem. Met het diagnosegereedschap kan de Peugeot dealer ook de automatische parkeerrem uitschakelen. Er bestaat een kans dat u het zelf kunt doen via het menu van de auto, maar dat staat dan precies beschreven in het instructieboekje

j@n-willem PRO, 8 jaar geleden

Koppelingsschakelaar is defect, daarom werkt de brake hill ook niet goed.
Waarschijnlijk kan de dealer dit uitschakelen. Of het verstandig is, is weer een andere discussie google maar 508 auto te water in Utrecht met 2 kinderen........
Kwestie van wennen, maar dat kan men vaak niet,

j@n-willem PRO, 8 jaar geleden

Hoi henk,
Al enige vorderingen betreft de 5008 en auto handrem??
Groetjes jw

the_Knight, 8 jaar geleden

Hoi Jan-Willem,

Ik lees nu pas je bijdrage. Nee ik ben nog niet verder. Ik ga gelijk naar de koppelingschakelaar op zoek en zal hem vervangen. Is wel iritant momenteel waneer je op de helling voor een rood verkeerslicht staat.
Bedankt voor je bericht en je hoort nog hoe het afgelopen is.

Groeten, Henk

check

Beste antwoord, geplaatst door the_Knight, 8 jaar geleden

Hoi Jan-Willem,

Bingo!
Dat was hem, de schakelaar was niet eens defect maar het armpje zat niet meer aan de geleider van het pedaal.
Even opnieuw vastgezet, een extra trekbandje en hij doet het weer.

Bedankt voor de hulp!

Groeten, Henk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 5008 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum