Peugeot 406: autoradio

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2000HDI

Zonder dat de BSI of de batterij werden aangeraakt kreeg ik plots een probleem met mijn autoradio. Hij speelt niet meer en het volume is niet meer regelbaar. Het enige wat er uit komt is een intermitterende toet op een cadans van eens per seconde. Ik kan niets anders doen dan dat vervelend getoet afzetten. Heeft iemand een idee wat ik kan doen? Dank bij voorbaat

seppe65+

Geplaatst door seppe65+ (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Deze originele radio is getelecodeerd op het chassisnummer van de auto als een soort diefstalbeveiliging. Staat dit niet goed, doordat er bijv. een ander origineel toestel in gezet is, of de radio is de kluts kwijt op de 1 of ander onverklaarbare manier, dan krijg je die irritante "om de seconde" piep. Het lijkt er dus op dat hier iets mee mis is. De dealer kan proberen of het m.b.v. diagnose-apparaat te verhelpen is door opnieuw het (juiste) chassisnummer in de radio in te voeren.

seppe65+ (0), 12 jaar geleden

De dealer heeft dat geprobeerd maar het lukt niet. Het is een officiële dealer maar ik ben toch niet zeker dat hij het onder de knie heeft.

Richard9710 (0), 12 jaar geleden

Met diagnose apparatuur een radio telecoderen met het juiste VIN is geen "rocket science". De dealer zou moeten kunnen zien welk VIN in de radio geprogrammeerd staat en of dit dus klopt met het VIN van de auto (lees: BSI). Als de dealer aangeeft dat "het niet lukt", kan hij dan ook aangeven wat niet lukt?

seppe65+ (0), 12 jaar geleden

Ik heb geen verdere uitleg gekregen dan dat ik best een nieuw toestel kan aanschaffen. Dat zou niet meer te bedienen zijn vanaf het stuur.

Brum1467 (0), 12 jaar geleden

Voor de stuurbediening zijn ook voor diverse vreemd merk radio's oplossingen te koop.

seppe65+ (0), 12 jaar geleden

Kun je me zeggen wat ik dan moet kopen om bediening vanop het stuur mogelijk te maken? Dank

pieterp9094 (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=seppe65+]Ik heb geen verdere uitleg gekregen dan dat ik best een nieuw toestel kan aanschaffen. Dat zou niet meer te bedienen zijn vanaf het stuur.[/quote]
Met zo'n opmerking zou ik gaan voor een second opinion bij een andere dealer om toch zeker te weten..

Richard9710 (0), 12 jaar geleden

Ik denk dat Pieter daar een hele goede tip geeft. Wat je ook kan doen, aanmelden op dit forum http://www.peugeot406coupe.nl/forum (ies graties) en daar je probleem eens posten. Ik gok dat je binnen 24 uur een reactie van een forum gebruiker genaamd Nico hebt. Dat is een elektrotechnicus die redelijk wat van de Clarion radio's uit de 406 af weet. Hij bouwt de radio's ook om wat toon bereik betreft. Ik ben voor weinig aan een exemplaar gekomen welke hij heeft omgebouwd en de geluidskwaliteit is echt met sprongen vooruit gegaan.

Op dat forum zijn ook veel gebruikers met diagnose apparatuur waar je wellicht ook welkom bent om de radio eens te laten uitlezen om te zien wat er nu werkelijk voor meldingen te voorschijn komen. In plaats van het simpele advies om maar een aftermarket radio te plaatsen.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.