Peugeot 406: autoradio verwijderen

Bouwjaar: 2002

Hallo,
Misschien een domme vraag!
maar kan me iemand vertellen (mag ook in foto`s of tekeningen)
hoe ik de autoradio moet losmaken
wil namelijk graag een carkit inbouwen.

aapie99

Geplaatst door aapie99 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Originele peugeot radio of achteraf ingebouwd ?

RAH (0), 18 jaar geleden

Waarom moet de autoradio er uit om de carkit in te bouwen? Als je het paneel waar de asbak in zit verwijderd, dan een torx schroefje aan de zijkant los maakt kun je het paneel aan de zijkant van de middenconsole loshalen. Dan kan je bij een aantal aansluitingen komen, afhankelijk of je een originele of achteraf inbouw radio hebt.

aapie99 (0), 18 jaar geleden

dank je wel
ps is een orginele peugeotradio

heemskerk4251 (0), 18 jaar geleden

Als je die radio er toch uit wil halen dan heb je twee speciale pennetjes nodig die in de twee gaatjes gestoken moeten worden in het front van de radio. De radio komt dan los en je kunt hem naar voren trekken. Die pennetjes zijn vast te verkrijgen bij Brezan of zo.

aapie99 (0), 18 jaar geleden

Bedankt allemaal voor jullie reactie`s
maar heb besloten om het toch maar te laten inbouwen.
Voor 70¤ kun je het toch niet zelf doen!!!!

RAH (0), 18 jaar geleden

Al wordt het voor niets ingebouwd, doe ik het toch zelf. Er zijn altijd dingen die ik anders aangesloten wil hebben of op een andere plaats gemonteerd wil hebben. Een nokia cark-91 heeft bijvoorbeeld een contact geschakelde aansluiting voor het uitschakelen van het toestel als je het contact af zet. Persoonlijk ben ik daar niet zo'n fan van. Bij mij is dat dus ook niet aangesloten. Ook de plaatsing van de carkit zelf, microfoon en speaker zitten precies daar waar ik wil en niet waar een inbouwer het makkelijk kan installeren.

aapie99 (0), 18 jaar geleden

RH,
Ja dat klopt ook wel,maar ik blijf er uiteraard wel bij ;-)

als het mag even off topic:
wie weet een site waar je dat soort matrialen (lees houders en dergelijke) kan kopen? en dan uiteraard voor mijn type wagen.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Op deze site zie ik wel wat aardige dingen staan. Ik denk dat je inbouwer ook wel wat oplossingen zal hebben. Dit montage naast de radio heeft mijn voorkeur gekregen, hiermee kun je de beugel monteren zonder het dashboard verder te beschadigen.

RAH (0), 18 jaar geleden

https://optimount.nl

aapie99 (0), 18 jaar geleden

dank jullie wel
ben zeer goed geholpen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.