Peugeot 406: Bedrading koelventilator doorgebrand

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 4HX 2.2 HDI

De motor van de koelventilator is doorgebrand. Of eigenlijke de draden erheen. Isolatiemantel is helemaal weggesmolten. Door kortsluiting in de motor? Er had toch ergens eerst een zekering door moeten branden? Maar ik kan geen zekering vinden die voor de koelventilator kan zijn. Waar moet ik het zoeken?

Hendrik4293

Geplaatst door Hendrik4293 , lid sinds 16 jaar geleden

4 Reacties

Hendrik4293, 6 jaar geleden

Dank voor de toelichting. Mijn 406 valt in die kwetsbare serie. Weet je zo om welke zekering het gaat?

Hendrik4293, 6 jaar geleden

Ventilator is eruit. De bedrading zat helemaal aan elkaar, geen isolatie meer te zien. Bij de sloop een nieuwe besteld inclusief behuizing. Maar die zekering: is dat MF1 70A? Maar waar zit die nu? Onder het zekeringkastje in de motorruimte? Moet die eruit om erbij te kunnen?

hans4074 PRO, 6 jaar geleden

[quote=Hendrik4293]Maar die zekering: is dat MF1 70A? Maar waar zit die nu? Onder het zekeringkastje in de motorruimte? Moet die eruit om erbij te kunnen?[/quote]
Ja. Aan de zijkanten van de bovenste zekeringkast (PSF1) zitten een aantal indruk-borglipjes. Daarna trek je deze kast omhoog waardoor je bij de onderste (hoofd)zekeringen kunt komen. Met een beetje handigheid hoeft er verder niets los aan stekkers. Punttang om de MF1 eruit te trekken en een nieuwe terug te steken is wel handig

Hendrik4293, 6 jaar geleden

Gelukt. Behuizing en ventilator vervangen. Was even prutsen maar het paste. Nieuwe zekering erin en het werkt weer. Dank voor de suggesties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.