Peugeot 406: bedrading stuk magneetventiel compressor airco

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 i

Mijn airco doet het niet meer, dacht oorspronkelijk dat relais weer stuk was, zoals vorig jaar het geval was. Kon deze toen dankzij jullie website vervangen en airco draaide weer. Nu tot vaststelling gekomen dat één van de twee draadjes over is aan ingang magneetventiel. Gebroken draad is niet uitwendig zichtbaar. De zekering was eerder al meermaals stuk gegaan omdat ik toen nog niet wist wat probleem was. Bij draaiende motor schuurde de afgeknakte draad op magneetventiel met vonken tot gevolg en daardoor zag ik plots wat probleem was.Ik ben zo goed als zeker dat dit de oorzaak is waarom airco niet meer werkt. Mijn vraag is, kan je die bedrading vervangen of herstellen maw woorden kan je de compressor aan de voorzijde openen zonder dat er gas ontsnapt en dat ik toch bij bedrading kan of moet je volledige compressor vervangen ?
Alvast bedankt voor de goede raad.

thor1970

Geplaatst door thor1970 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

normaal gesproken kun je inderdaad de spoel zo vervangen dan moet de riem eraf de centrale moer van de airco koppeling moet los met een trekker trek je dan de koppeling eraf dan zit er een circlip die de spoel op zijn plek houd die pak je weg en andere spoel erop, circlip niet vergeten en weer opbouwen,anders even langs aircospecialist gaan je zal toch die spoel moet hebben.en speciale trekker.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.