Peugeot Partner: beluchtingslang brandstoftank.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 hdi

Hallo
op de brandstoftank van mijn partner is de beluchtingslang stuk...het is een klein stukje slang met een beluchtingsklepje.
Maar volgens mijn garage kan dit slangetje niet meer besteld worden en moet er een complete nieuwe brandstoftank worden vernieuwd.
Wie kan mij helpen aan zo,n slang of heeft een andere oplossing?
bvd Adri

keunen

Geplaatst door keunen (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

kan je niet gewoon een stukje koperen pijp ertussen zetten met slangklemmen

keunen (0), 15 jaar geleden

tijdens de apk heeft de garage de slang verwijderd omdat deze lekte..ze dachten daar dat het gewoon een afdopping was...ze hebben dus de slang weggegooid en afgedopt met een ander stuk slang.
Toen ik daarna onderweg was naar frankrijk implodeerde de tank...en kwam ik er pas achter dat het dus een beluchtingslang was met daarin een klep.
En nu blijkt dus dat die bewuste slang niet te krijgen is...Raar maar waar..ook bij citroen( berlingo) is deze niet te verkrijgen..
wat nu???

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

wat je kunt doen is een klein gaatje in je dop boren,of gewoon een universeel benzineslang monteren die klep is niet echt noodzakelijk die laat gewoon af en toe druk af dat hoor je wel eens als je stilstaat en je auto is warm dan hoor je wel eens plof achterin je auto

harry4203 (555) PRO, 15 jaar geleden

volgens mij, (en ook volgens de onderdelendoc) zit er geen ontluchtingsslang op. de ontluchting is een klep welke vast in de tank zit. (zit wel een tuitje aan waar een slang op past, maar daar hoort niks op. deze klep wil wel eens stuk gaan en dan zou je er een stuk slang op kunnen zetten en deze naar boven geleiden (via vulhals) als je die klep zou willen vervangen moet er idd een nieuwe tank onder. het zou kunnen dat er nog een ontluchting in de vulhals zit maar die hals is gewoon los te koop en te vervangen.

keunen (0), 15 jaar geleden

Volgens mijn garage was dus die slang rot..ze dachten daar dat het dus gewoon een afdopping was...en bij een volle tank lekte deze dan...hat kan dus zijn dat er in de tank een klep zit die dus lekt...en dan zou een slang omhoog inderdaad een oplossing zijn.
Ik ben wel bang dat er dan water en vuil in de tank komt..of zou dat meevallen?

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

als je op het einde een bout erin zet met een klein gaatje erin geboord en deze ondersteboven hangt komt er niks in

keunen (0), 15 jaar geleden

ik ga volgende week aan de slag...moet er toch de tank voor onderuit halen...verzin wel iets.
bedankt voor de tips.

wkhoek (0) PRO, 15 jaar geleden

ik zou de afdopping gewoon zo laten en een klein gaatje in de tankdop boren ( bij een partner kun je het sierstuk van de tankdop afhalen ). Dan kan er weer lucht in de tank en als het niet bevalt kun je het altijd nog terug draaien.

keunen (0), 15 jaar geleden

zou er via dat gaatje dan geen water in de tank kunnen komen?

wkhoek (0) PRO, 15 jaar geleden

als je hem achter de sierkap van de tankdop maakt en hem niet onder water parkeert dan valt dat wel mee.

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

we hebben het hier wel over een gaatje van 2 tot 3 mm

keunen (0), 15 jaar geleden

Ik heb zojuist een gaatje geboort en dat kon inderdaad mooi achter het sierkapje van de tankdop..en dan kan er inderdaad bijna geen vocht bijkomen..
opgelost..en het is zo simpel...terwijl de garage al bijna een nieuwe tank had besteld
Dus mensen kei bedankt!

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

kijk eens aan goedkoper kan niet.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.