Peugeot 406 1.8 1996: benzinemeter

Bouwjaar: 1996

Heb hier een 406 met problemen in de tellerklok ik heb al alle soldeerverbindingen gerepareerd de kilometerteller en toerenteller doen het nu weer uitstekend maar de benzine meter heb ik al 3 keer gesoldeerd maar slaat nog steeds helemaal uit naar rechts (helemaal vol dus) wie weet er meer van af?

Treur

Geplaatst door Treur (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb je ook de 3 stalen pennen van de meter vastgesoldeert ? Die breken meestal los .

Treur (0) PRO, 18 jaar geleden

de drie pennen waar de meter overheen schuift bedoel je waarschijnlijk, die heb ik al drie keer gesoldeerd maar zonder resultaat.

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

is je tankvlotter wel goed

Treur (0) PRO, 18 jaar geleden

ja voor dat ik gesoldeerd had deed de meter het wel af en toe als je er een klap op gaf maar doet dat nu ook al niet meer
dus kleine kans dat de vlotter stuk is. Ik weet zeker dat ik niets geraakt heb met solderen. zou het kunnen zijn dat de meter zelf stuk is en is die eventueel los te krijgen?

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

koop anders een andere klokkenset op de sloop voor een paar tientjes want de printsporen op de printplaat kunnen vrij lang zijn en er kan door temp.verschillen overal een breuk in het koper spoor ontstaan. Kijk bv. eens bij de stekker aansluitingen het opnemersignaal komt op de rode steker pen15 binnen John

Treur (0) PRO, 18 jaar geleden

er zitten alleen een blauwe en een gele stekkeraansluiting aan het klokkenset vast en op de sloop niet te krijgen want er zijn zoveel verschillende types in ben al een paar weken op zoek voor mijn klant maar geen resultaat ook op onderdelenlijn gezet en niemand gereageerd. Zou het kunnen zijn dat door het solderen een printspoorbreuk is ontstaan bij de gesoldeerde aansluitingen? en zou dat gerepareerd kunnen worden?

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Print sporen kun je op deze printplaten gewoon repareren als ze te vinden zijn.Maar er zitten ook heel veel onderdelen op de printplaat oa. IC's en transistoren en die kunnen bij te veel verhitting ook de geest geven.Ik heb even gebeld met gebr obdam tel 023 5845435 in zwaanshoek bij bennebroek en die hebben wel wat liggen maar je moet het merk van de set weten. John.

Treur (0) PRO, 18 jaar geleden

sagem

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Henk je moet zelf dat tel.nr maar even bellen

Treur (0) PRO, 18 jaar geleden

ja snap ik john maar bedoelde dat de sagem niet veel voorkomt en niet gebruikt te krijgen is dus vandaar

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Henk dank zij onze nieuwe EG partners gaan die spullen allemaal naar polen estland en litauen,John.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.