Peugeot 406: Beslagen ruiten

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V Aut.

De ruiten beslagen voortdurend, zowel als de airco aan als uit staat. Ook heb ik verschillendste combinaties met de ventilatie geprobeerd, koud, warm... Ik blijf maar met de doek vegen.

Weet iemand wat hier aan de hand is???
Bij voorbaat dank.

Eldardelic

Geplaatst door Eldardelic (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

20 Reacties

Richard9710 (0), 16 jaar geleden

Weet je zeker dat je airco het nog doet? De airco zou binnen een paar minuten iig een schone voorruit moeten opleveren.

Wat het beslaan betreft, dat komt door vocht in de auto. Voel eens onder de matten of de vloer nat is. Bij mijn vorig 406 was het rubber van de achterdeur niet goed meer. Toen was de vloer bij de achterbank drijfnat. Schone ruiten helpen ook tegen het beslaan, maar als er vocht in de auto zit zal een schone ruit niet veel uitmaken.

Eldardelic (0), 16 jaar geleden

Het helpt wel idd. met de airco aan. Maar slechts op de voorruit en klein deel de ruiten op de voorste portiers.

Het lijkt mij niet normaal dat de ruiten voortrurend beslagen? Bij andere auto's van me was dit niet het geval, ook al was er geen airco ingebouwd.

Ik zal eens kijken of er vocht onder de matten zit. Het rubber aan de voorkant zit trouwens wel aan beide kanten losjes. Als je de portiers opent, zie je het. Het zit niet meer goed vast aan de chassie.

Kan dat het zijn? Of is er een ander technisch/elektronisch probleem mogelijk?

S. (0), 16 jaar geleden

Lekke kachelradiateur? Geeft steeds vettige beslagen ruiten. Één maal mee gemaakt met citroën.

Eldardelic (0), 16 jaar geleden

Kan ik zelf eventueel herkennen of het aan de kachelradiateur ligt? De verwarming funtioneert prima, en de toevoer van koude lucht ook.
De klep van de kofferbak is aan de binnenkant ook wel de hele tijd nat.

Richard9710 (0), 16 jaar geleden

Als het je kachelradiateur is, dan raak je koelvloeistof kwijt. Zou je dus aan het niveau kunnen zien. Ook bij het aanzetten van de verwarming op zijn hoogste stand kun je het ruiken, een zoetachtige geur.

Eldardelic (0), 16 jaar geleden

Ohw zo, neej niks soortgelijks. Heb ik tot nu toe niet gemerkt. Zou het toch nog kunnen dat de rubbers het probleem veroorzaken? Dat deze niet helemaal goed afdichten waardoor vocht naar binnen komt en de ramen continu tijdens rijden beslagen? Dan zou ik misschien deze moeten vastplakken met secondenlijm ofzo, dat ze goed aan de deuropeningen vastzitten?

Maar dan kan ik mij de vocht aan de binnenkant aan de klep van de kofferbak niet verklaren, die zich aan de binnenkant condenseert?

AntonenJolien (0), 16 jaar geleden

Kan het zijn dat je recirculatieklep defect is en de vochtige lucht binnen blijft?

Zie ook
http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p...
http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p...
http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p...
http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p...

Je zou dus echt niet de eerste zijn met dit probleem.

haganum (0), 16 jaar geleden

Bij mij was een lekkend rubber van een achterlicht de oorzaak. Er stond hierdoor water in de ruimte van het reservewiel

Eldardelic (0), 16 jaar geleden

Ik hoor dus geen raar getik of dergelijks. Ook na het indrukken van het knopje voor de recirculatie merk je duidelijk het geblaas en functioneert het. Kan ik in dat geval uitsluiten dat het de kapotte recirculatieklep is?

AntonenJolien (0), 16 jaar geleden

Ik denk dat je gelijk hebt.

Eldardelic (0), 16 jaar geleden

Dan kom ik erop terug dat er toch ergens vocht in het auto zit of binnen komt? De auto is trouwens een paar maanden geleden (vóór de aanschaf) door een garage wel helemaal schoongemaakt, van binnen én buiten. Misschien is er nog vocht in de stoelen gebleven, met die damp stofzuigers. Zou dat ook een bron van voch kunnen zijn? Alhoewel er condenseert zich ook vocht aan de binnenkant van de kofferbak-klep.

AntonenJolien (0), 16 jaar geleden

Is het droog onder je reservewiel?

Eldardelic (0), 16 jaar geleden

Daaromheen iig. wel. Daaronder heb ik nog niet gekeken. Ik denk dat ik overal eens moet cheken of het vochtig is onder de matten, achter de bekleding en onder het reservewiel. Als het dan niet over is, kan ik dit tenminste ook uitsluiten. Zou het anders kunnen dat er nog vocht in de stoelen gebleven is, van de schoonmaak?

AntonenJolien (0), 16 jaar geleden

Dat zou ik zelf niet weten. Wel heb ik al een keer een lekkende radioantenne gehad, en lekt nu de antenne van de mobiele telefoon in het hemeltje.

Eldardelic (0), 16 jaar geleden

Heb je door de lekkende radioantenne dan continu beslagen ruiten? En nu met de antenne voor het mobieltje?

AntonenJolien (0), 16 jaar geleden

Soms een beetje meer dan gewoonlijk.

Eldardelic (0), 16 jaar geleden

Dat hoort niet. Ruiten horen niet te beslagen, tenminste niet continu tijdens het rijden zoals het bij mij het geval is bv. Heb wel met auto's gereden waar het minder goed geisoleerd is, en toch deed zich dat probleem niet voor.

De voorruit wil nog enigszins ontwassenen m.b.v. ventilatie. maar de ruiten van de achterdeuren en de achterruit helemaal niet.

Eldardelic (0), 16 jaar geleden

Beste mensen, bedankt voor jullie adviezen. Wat het beslagen van de ruiten betreft, ben ik in de auto onder de bekleding nergens vocht tegengekomen. Volgens mij is het mij wel gelukt om de bij de recirculatieklep te komen (mijn dank aan AntonenJolien met zijn tips en links). De recirculatieklep onder het schoppanneel aan de passagierszijde heb ik volgens handmatig kunnen openen. De motor als ook de klep was vanaf het schoppaneel niet te zien, dus beetje blind werk. Ik merk iig wel als ik de ventilatie aanzet dat het sterker is. Verder zullen wij zien of het idd ertoe leidt dat de ruiten niet meer beslagen.

Ik denk ook dat de service motor van de recirculatieklep defect is.
Weet iemand of dat invloed heeft op de airco?? Met de open klep komt immers meer lucht van buitenaf naar binnen.
En onder het schoppanneel ben ik ook een andere motor tegengekomen met een boel kabels die wel zichtbaar is, en weet niet waarvan die is? Misschien van de airco???

Richard9710 (0), 16 jaar geleden

Als je recirculatieklep op binnenventileren stond kan dat het beslaan van de ruiten verklaren. Er komt dat geen frisse lucht de auto in en dan beslaan de ruiten vrij snel. Als je de airco echter aan hebt staan zouden ze alsnog niet mogen beslaan. Die andere motor, kan dat wellicht de aanjagermotor zijn? Die zit in de ton onder de recirculatieklep.

Eldardelic (0), 16 jaar geleden

Met de airco aan, wou het wel eens ietsjes helpen. De voorruit gedeeltelijk dan, en de ruiten van de voorste portiers voor een klein deel. Maar verder ook echt niet.

Maar heeft de geopende recirculatieklep invloed op de werking van de airco?? Met de open klep komt toch meer lucht van buitenaf naar binnen? En is het bv. lastiger voor de airco 's zomers om de lucht koel genoeg te houden? Maar verder zie ik geen behoefte erin om de motor van de recirculatieklep te vervangen, als dit zo geholpen is, en het verder geen bijwerkingen heeft zeg maar?

Ik weet niet waar die andere motor van is. Ik dacht van de airco.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.